Tips om de juiste kleur overhemd te kiezen

Tips om de juiste kleur overhemd te kiezen

Overhemden zijn zeer veelzijdig, maar alleen als je een kleur kiest die bij je past. Hoe weet je of een kleur je staat, en hoe kies je de juiste kleur overhemd als je er geen oog voor hebt? Bevrijd jezelf van keuze-stress, en hanteer onze tips voor het kiezen van jouw overhemd.

Welke kleur heb jij eigenlijk?

De eerste stap in het vinden van de juiste kleuren is jouw eigen kleur. Welke kleur heeft je huid eigenlijk? Heb je al eens goed gekeken naar jouw huidtint? En wat is de kleur van je haar? Deze twee kleuren vormen de basis om je overhemdkleur op af te stemmen. Zijn deze twee kleuren beide erg licht? Of juist donker? Of heb je een lichte huid en een donkere haarkleur? Bepaal welke kleur je ongeveer hebt.

Je huid en haar hebben weinig contrast

Zijn zowel je huid als haar licht van kleur? Dan werken lichte overhemden het best met je eigen kleur. Vermijd verzadigde en felle kleuren. Donkere shirts werken minder goed. Pasteltinten zouden er goed uit moeten zien. Zijn zowel je huid als haar donker van kleur? Dan werken donkere overhemden voor jou het best. Je kan ook fellere en meer verzadigde kleuren dragen. Lichtere shirts, zoals pasteltinten, werken minder goed.

Je huid en haar hebben veel contrast

Als je donker haar hebt, maar een lichte huidskleur, wordt het afstemmen van kleur iets interessanter. Meer contrast in jouw eigen kleur betekent dat je meer contrast kan gebruiken in je outfits. Je kan dan afwijken van de lichte shirts en fellere kleuren dragen. Maar je kan ook spelen met hoger contrast tussen je stropdas en overhemd, of in het patroon op je shirt. De contrast-vuistregel is zo fundamenteel, dat je het in al je kledingstukken kan gebruiken.

Patronen kiezen

Als je een hoog contrast hebt, kan je direct een veel groter bereik aan kleuren en combinaties dragen. Dat geldt ook voor patronen. Stem het contrast van de patronen af op het contrast tussen je huid en haar. Kijk naar andere kleuren in het gezicht Als laatste kan je kijken naar andere kleuren in je gezicht. De kleur van je ogen, de kleur van je lippen of wangen, et cetera. Kijk naar deze kleuren bij het uitkiezen van details, accessoires en patronen, en laat ze erin terugkomen. Je weet nu de juiste basiskleur, contrastkleur, en accentkleuren, en kan niet meer fout gaan in de kleurkeuze van jouw overhemden.
HemdVoorHem kleding voor iedere man