Heren basics overhemden

Overhemden

3 basis overhemden van de stijlvolle man


Elke man die stijl hoog in het vaandel draagt weet hoe belangrijk het is om een complete outfit te hebben. Een overhemd is één van de essentiële onderdelen van een look die zowel comfortabel zit als stijlvol oogt, maar welke overhemden mogen nu echt niet ontbreken in jouw kledingkast? 

De kleerkast van een man vertelt meteen welke stijl hij heeft en overhemden maken daar dan ook een belangrijk deel van uit. Welke look je ook wil creëren, of je nu voor klassieke stijl bent of eerder een moderne outfit draagt, de volgende basis overhemden zijn echt een must!

1. Een blauw overhemd

Blauw is één van de meest gebruikte kleuren bij kleding en er kan eigenlijk van alles mee gedaan worden. Het gaat immers om een basiskleur die bij tal van andere tinten past en dus ook bij zowat elke stijl gedragen kan worden. Natuurlijk zijn er ontelbare tinten blauw en afhankelijk van jouw voorkeur kan je er andere kleuren mee samen dragen. Zo is marineblauw vooral in trek in de zomer, in combinatie met bepaalde pastelkleuren, om een frisse, zomerse look te bereiken. Donkerblauw is dan weer perfect voor op iets formelere gelegenheden, gecombineerd met een donkere broek of jeans. De mogelijkheden zijn oneindig!

2. Een zwart overhemd

Zwart heeft net als blauw de eigenschap met zowat elk ander kleur gecombineerd te kunnen worden. Als je op het laatste moment een overhemd moet uitkiezen en eigenlijk geen tijd hebt om echt op details te letten, dan kan je met een donker exemplaar niets mis doen. Zwart is één van de neutraalste kleuren die er zijn en kan gecombineerd worden met blauw, rood, grijs, enzovoort.

Welke andere tinten je kiest hangt natuurlijk volledig af van je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Niettemin is zwart waarschijnlijk de veiligste keuze - en een dergelijk overhemd hoort dan ook thuis in de kleerkast van elke man!

3. Een wit overhemd

Een wit overhemd bewijst vooral in de lente en zomer zijn nut. Als je op zoek bent naar een overhemd als aanvulling op een frisse, zomerse look, dan zijn lichtere kleuren perfect! Dergelijke basic overhemden zijn immers niet enkel eenvoudig de combineren met andere kledingstukken, ze ogen ook heel erg stijlvol en zelfs chique - afhankelijk van welk model je koopt.

Het is echter wel belangrijk te weten dat bepaalde kleuren minder goed bij bepaalde huidskleuren passen. Zo is gebroken wit bijvoorbeeld helemaal anders dan gewoon wit, waardoor je er met een donkere huidskleur minder mooi mee staat. Ook is er een klein verschil tussen wit en beige, terwijl dat toch een invloed kan hebben op hoe het overhemd er uiteindelijk uitziet.

De keuze voor een overhemd is dus van essentieel belang om het beste uit je outfit te halen. Bovenstaande hemden zouden de basis moeten vormen van je kleerkast maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het daarbij moet blijven. Experimenteer met verschillende kleuren en modellen om jezelf ruimte te geven voor variatie!
HemdVoorHem kleding voor iedere man