Wat je moet weten voordat je een poloshirt gaat kopen
Behalve het uitkiezen van een goede polo, zit je ook met de vraag wat nu wel of niet kan met het poloshirt. Daarom dit artikel waarin verteld wordt hoe je een goede polo kan herkennen en waarop je moet letten bij het uitkiezen van een polo voor jezelf.
Niet heel moeilijk te raden wat het merk werd, uiteraard Lacoste. Meer dan succesvol was de intrede van het kledingstuk want de markt groeide razendsnel. Niet alleen tennissers wilden een poloshirt. Het merk Lacoste is tot en met vandaag een van de vooraanstaande merken.
Het poloshirt wordt geacht een casual kledingstuk te zijn vergeleken met het overhemd. De kraag van een polo is bijna niet verstevigd in tegenstelling tot de kraag van het overhemd. De polo heeft een losser hangende kraag en heeft zo een meer casual uitstraling.
Deze breitechniek wordt veel toegepast bij poloshirts en dat zorgt voor een fijn structuurtje. Uiteraard zijn er polo's in een andere weving. Echter, zolang het gaat om een katoenen piqué of tricot polo maakt het verder niet zoveel uit. Zo een poloshirt zit gewoon heerlijk op je lijf. Een ander prettig kenmerk is dat het fijn meerekt terwijl je het niet als een heel strak elastisch kledingstuk zult ervaren. Strakke polo’s zijn er ook waarbij het verschil zit in de pasvorm.
Zo doet een slanke man er goed aan te kiezen voor slim fit polo’s. De gezette man kiest hiertegenover voor regular of comfort fit. Tenslotte speelt je persoonlijke voorkeur ook een rol. Echter, hopen dat een slim fit mooi zal zitten, weegt niet op tegen kiezen voor de juiste pasvorm. De juiste pasvorm draagt veel meer bij aan je figuur. Je kan voor taillering kiezen wanneer je een duidelijke taille hebt.
Ontstaan van het poloshirt
Een stukje geschiedenis is altijd goed voor de algemene kennis, ook over het poloshirt. Het werd in de jaren ’20 ontworpen door een beroemde Franse tenniskampioen, namelijk René Lacoste. Rond die tijd werd de sport beoefend met op het bovenlichaam een wit overhemd. Praktisch gezien niet handig en René Lacoste dacht daar een oplossing voor te vinden. Dat deed hij ook na zijn populaire jaren en samen met zijn vriend André Gillier werd het poloshirt in 1933 op de markt gebracht.Niet heel moeilijk te raden wat het merk werd, uiteraard Lacoste. Meer dan succesvol was de intrede van het kledingstuk want de markt groeide razendsnel. Niet alleen tennissers wilden een poloshirt. Het merk Lacoste is tot en met vandaag een van de vooraanstaande merken.
Poloshirt eigenschappen
Hoe weet je dat je een daadwerkelijk poloshirt voor je hebt? Je kan een poloshirt herkennen aan de kraag, de split en enkele knopen. Verder kan de polo met korte of lange mouwen gemaakt zijn. De polo wordt over het hoofd aangetrokken. Op het moment dat je meer dan enkele knopen ziet en deze tot de onderkant van het kledingstuk lopen, heet het geen poloshirt meer. In dat geval heb je te maken met een overhemd.Het poloshirt wordt geacht een casual kledingstuk te zijn vergeleken met het overhemd. De kraag van een polo is bijna niet verstevigd in tegenstelling tot de kraag van het overhemd. De polo heeft een losser hangende kraag en heeft zo een meer casual uitstraling.
Kwaliteit staat boven alles
We kennen allemaal wel het gezegde, goedkoop is duurkoop. Bij het uitkiezen van een polo geldt dit zeker ook wel. Zo is er een uitgesproken verschil tussen een merkloos poloshirt en een poloshirt van het merk Lacoste bijvoorbeeld. Zelf zal het je wel opvallen bij het aantrekken van het kledingstuk en hoe het aanvoelt op je huid. Een polo van een goed merk voelt meestal anders aan als het gaat om comfort en pasvorm. In onze webwinkel heb je keuze uit onder andere de kwaliteitsmerken Calvin Klein, Casa Moda, ETERNA, Fred Perry, Lacoste, MARVELIS, OLYMP, Profuomo en Redmond.Van belang is het poloshirt materiaal
Goede kwaliteit poloshirts worden van katoen gemaakt, in de meeste gevallen van 100% katoen. We gaan een stapje verder dan het materiaal, namelijk de weving. In ons assortiment tref je veel polo’s aan die zijn gemaakt van katoen in een piqué weving. Dit is namelijk een breitechniek met als eindresultaat een degelijke, luchtige stof met een onopvallend reliëf. Je kan het reliëf herkennen aan verschillende vormen zoals vierkanten, wafelvorm tot ruiten.Deze breitechniek wordt veel toegepast bij poloshirts en dat zorgt voor een fijn structuurtje. Uiteraard zijn er polo's in een andere weving. Echter, zolang het gaat om een katoenen piqué of tricot polo maakt het verder niet zoveel uit. Zo een poloshirt zit gewoon heerlijk op je lijf. Een ander prettig kenmerk is dat het fijn meerekt terwijl je het niet als een heel strak elastisch kledingstuk zult ervaren. Strakke polo’s zijn er ook waarbij het verschil zit in de pasvorm.
Neem de polo pasvorm altijd mee
De pasvorm van een kledingstuk is de algehele vorm ervan. Dit is bepalend voor de manier waarop het kledingstuk op je lichaam zal zitten. De taillering is deel van de pasvorm, of de snit. Vooral bij overhemden speelt de taillering een bijzonder grote rol. Dit geldt ook bij het uitkiezen van de juiste polo. Je gaat daarom altijd goed na als de pasvorm van een polo overeenkomt met je lichaamsbouw.Zo doet een slanke man er goed aan te kiezen voor slim fit polo’s. De gezette man kiest hiertegenover voor regular of comfort fit. Tenslotte speelt je persoonlijke voorkeur ook een rol. Echter, hopen dat een slim fit mooi zal zitten, weegt niet op tegen kiezen voor de juiste pasvorm. De juiste pasvorm draagt veel meer bij aan je figuur. Je kan voor taillering kiezen wanneer je een duidelijke taille hebt.