Welke broek pas het beste bij mijn overhemd?

De combinatie maakt de outfit

Hoe u er uit wilt zien en welke uitstraling u heeft, ligt bijna altijd wel aan de combinatie die u maakt met uw overhemd. Als u namelijk een zakelijk overhemd combineert met een casual broek, dan pakt dat meestal niet al te best uit. De combinatie andersom daarentegen, kan juist wel goed uitpakken. Dan straalt u een meer buisiness-casual look uit. Vooral bij bedrijven die niet al te erg op hun huisstijl letten of mannen die graag in pak lopen, kunnen het hier erg goed mee vinden. Maar de grens tussen een zakelijk en een casual overhemd is soms erg dun. Dan moet u goed in kunnen schatten welke broek u dan daaronder doet.

Casual een overhemd dragen

Als u casual een overhemd wilt dragen, dan spreekt het natuurlijk voor zich dat u er niet een pak bij aan doet. Dan is het hele idee van casual weg. Net als het dragen van een stropdas, dat is hier ook een no-go. Maar zo weet u zelf waarschijnlijk ook wel dat een casual broek vaak een spijkerbroek is. Dit kan het vaak erg goed doen met een leuk geprint overhemd. Vooral als u een blauwe spijkerbroek heeft, in combinatie met een blauw overhemd. Dit overhemd hoeft overgens niet altijd geprint te zijn. Het belangrijkste bij deze casual stijl, is dat u het boordknoopje open draagt. En dus geen stropdas om heeft.

Een overhemd in het zakelijk leven

Als u zakelijk een overhemd wilt dragen, dan is de keuze redelijk simpel. Een pak erbij en misschien een stropdas en u bent klaar. Maar dan moet u wel van tevoren kijken naar hoe uw overhemd er uit ziet. Als u namelijk kiest om een drukker overhemd te dragen, dan is het handig om te kijken naar de kleur van uw pak. Heeft uw overhemd veel grijze tinten, dan kunt u het goed combineren met een grijs pak. Maar heeft u juist een druk overhemd dat eigenlijk geen van de kleuren bevat van uw pakken, dan zijn zwart en blauw vaak de veiligste keuzes. Zwart past eigenlijk bijna overal wel bij en blauw doet het erg goed in combinatie met velle kleuren, zoals roze. Als u dan zo een druk overhemd aan heeft, met het juiste pak erbij, dan moet u nog beslissen of u er een stropdas bij om doet of niet. Bij een effen gekleurd overhemd staat een stropdas vaak goed. Maar bij een drukker overhemd matchen de kleuren vaak net niet. Wat zonde is van zowel uw overhemd, als uw stropdas.
HemdVoorHem kleding voor iedere man