Wat voor overhemd kan er onder een colbert?

Strikt zakelijk

Veel mannen durven het niet aan om een overhemd casual te dragen, laat staan dat ze een colbert dragen. Wel dragen ze het vaak zakelijk. Simpelweg omdat het deel is van een pak. In een pak, als je het zakelijk draagt is er dan ook maar één kleur overhemd dat er echt in kan. Dat is wit, met natuurlijk een stropdas erin. Maar het is ook redelijk algemeen geaccepteerd om een lichtblauw overhemd zakelijk te dragen in een colbert, als deel van een pak. Ook hierin hoort, als het echt zakelijk is, een stropdas. Deze kan natuurlijk printjes bevatten, alleen ligt dat aan hoe strikt zakelijk het bedrijf is waar je werkt.

Zakelijk, maar dan iets leuker

Er zijn vandaag de dag ook veel bedrijven die een meer business-casual kledingbeleid houden. Dat kan je natuurlijk het beste uitvoeren met een pak en een overhemd. Alleen doe je in dat overhemd geen stropdas. Als je dan een overhemd kiest met een leuk printje in de boord en manchetten, dan kan je het bovenste knoopje van jouw overhemd open laten. Dan is het printje in jouw boord te zien, wat een net iets leuker effect geeft dan gewoon een effen overhemd. Dat printje heeft natuurlijk verschillende niveaus van drukte, van een druk bloemenprintje, tot een rustig zwart-wit ruitje. Zo kan je dus zelf kiezen hoe casual of hoe zakelijk jouw printje in het colbert moet zijn.

Casual een colbert dragen

Een colbert casual dragen kan op veel verschillende manieren. Eén daarvan is in een pak. Dan kies je een overhemd met het gekste printje dat je vinden kan. Als je een colbert met een overhemd zakelijk draagt, dan hoef je daar geen stropdas in te dragen. Als je gewoon het bovenste knoopje van jouw overhemd open laat, zie je de print doorgaan in de boord. Dit staat erg casual, terwijl met een stropdas erin het weer een stuk zakelijker staat. Natuurlijk zijn er geen regels tegen dat je casual geen stropdas mag dragen.

De tweede manier om een colbert casual te dragen, is op een gewone spijkerbroek. Dit kan in combinatie met zowel een wit overhemd, als een overhemd met een printje erop. Wat voor overhemd je kiest, mag je helemaal zelf weten. Wel is het verstandig om te weten, dat witte overhemden wel sneller vies worden. Dus als je naar een casual gelegenheid gaat, zoals een barbecue, waar jouw kleding snel vies kan worden, dan is het aangeraden om veilig te spelen. Dan kies je dus het beste voor een overhemd met een printje.

Zakelijke overhemden bij HemdVoorHem.nl

Colberts worden dus het vaakst gedragen met een zakelijk overhemd. Dat betekent wel dat je genoeg zakelijke overhemden in de kast moet hebben hangen om de week mee door te komen. Gelukkig hebben we bij HemdVoorHem.nl genoeg zakelijke overhemden om een leuke collectie voor in jouw kast op te bouwen. Ook fijn om te weten, is dat de meeste van onze overhemden strijkvrij zijn. Dat betekent dus dat je jouw zakelijke overhemden niet hoeft te strijken. En nee, dan zitten de vouwen en kreukels er niet meer in. Het overhemd ziet er gewoon uit alsof het gestreken is. Dit betekent dat het nu minder moeite is om een overhemd te dragen. Dat betekent ook, dat je nu geen excuus meer hebt om casual geen overhemd te dragen.

HemdVoorHem kleding voor iedere man