Wassen

Wassen van strijkvrije overhemden

Wasvoorschriften voor strijkvrije overhemden: Tips voor perfect onderhoud

Witte en gekleurde was gescheiden

Om te voorkomen dat je overhemden verkleuren, is het essentieel om witte en gekleurde was altijd gescheiden te houden. Dit helpt om de helderheid van witte overhemden en de kleurintensiteit van gekleurde overhemden te behouden.

Gebruik van de juiste wasmiddelen

Voor het beste resultaat raden we aan om voor witte was een wasmiddel zonder bleekmiddel te gebruiken en voor gekleurde was een kleurwasmiddel. Dit helpt om de kleuren helder en levendig te houden en voorkomt vervaging.

Volg het wasvoorschrift op het etiket

Het wasvoorschrift op het etiket van je overhemd geeft belangrijke informatie over de maximale wastemperatuur en andere wasinstructies. Door deze instructies op te volgen, zorg je ervoor dat je overhemden langer meegaan en hun kwaliteit behouden.

Overhemden binnenste buiten wassen

Voorkom slijtage van de randen door je overhemden binnenste buiten te draaien en de boorden en manchetten naar binnen te slaan voordat je ze in de wasmachine stopt. Dit vermindert de wrijving tijdens het wassen en helpt de stof in goede conditie te houden.

Maximaal 6 overhemden per wasbeurt

Om ervoor te zorgen dat je overhemden goed schoon worden en niet te veel kreuken, is het aan te raden om niet meer dan zes overhemden tegelijk te wassen. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte in de trommel is voor de overhemden om goed te bewegen en grondig schoon te worden.

Centrifugeren op maximaal 600 toeren

Om te voorkomen dat de overhemden te veel kreuken, stel je de centrifuge in op maximaal 600 toeren. Dit vermindert de kans op hardnekkige kreukels die moeilijker glad te krijgen zijn na het wassen.

Overhemden direct ophangen na het wassen

Hang de overhemden direct na het wassen op, bij voorkeur als ze nog erg nat zijn. Hoe natter het overhemd, hoe makkelijker de kreukels eruit trekken terwijl het droogt. Zorg ervoor dat je de boord, manchetten en knooplijst met de hand glad strijkt voordat je ze ophangt. Dit helpt om het overhemd in vorm te houden terwijl het droogt.

Vermijd de wasdroger

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je overhemden snel te drogen in de wasdroger, raden we dit af voor het behoud van de strijkvrije eigenschappen. De hoge temperaturen in de droger kunnen de stof beschadigen en de levensduur van je overhemden verkorten.

Eventueel strijken

Als je toch besluit om je overhemden te strijken, gebruik dan een lauw strijkijzer (maximaal twee stippen). Strijk de boord en manchetten alleen kort en aan de binnenkant. De resterende kreukels verdwijnen vanzelf door je lichaamswarmte tijdens het dragen.

Was met zorg, draag met plezier

Strijkvrije overhemden zijn een geweldige investering voor iedereen die er altijd verzorgd uit wil zien zonder de moeite van strijken. Door deze eenvoudige wasvoorschriften te volgen, kun je ervoor zorgen dat je overhemden er altijd op hun best uitzien en langer meegaan. Bezoek onze webwinkel voor een uitgebreide collectie strijkvrije overhemden van topkwaliteit. Je zal versteld staan van het gemak en de stijl die ze bieden.


HemdVoorHem kleding voor iedere man