Wanneer draag je welk ondergoed?

Kleding helpt ons goed te voelen. Een onderdeel van het effect van kleding is natuurlijk de uitstraling, maar misschien nog belangrijker is hoe de kleding voelt. Comfort begint bij het begin. Comfortabel ondergoed is de basis van iedere comfortabele outfit. Zelfs voor heren bestaan er verschillende soorten ondergoed. Herenondergoed is vooral functioneel, en het belangrijkste is dus dat het lekker zit. Bij iedere lichaamsbouw zal een ander type ondergoed lekker zitten.

Verschil tussen ondergoed

Het belangrijkste verschil tussen ondergoed is de pasvorm. De boxer valt het ruimst, en de slip het nauwst. De boxer biedt daarom veel minder ondersteuning dan bijvoorbeeld de slip, maar ook dan de trunk. De pijplengte verschilt ook per model.

Soorten herenondergoed

De drie bekende modellen zijn de boxershort, de trunk, en de sportslip. Alledrie kennen voordelen en nadelen. De boxershort heeft lange pijpen, en is ruimvallend. De ‘boxer’ deed zijn intrede in de jaren ’30. De trunk is een nauwsluitende onderbroek met kortere pijpen, en de tailleband is lager. De trunk valt dus lager op de heup dan de boxershort. In de volksmond wordt een trunk ook wel ‘hipster’ genoemd. De slip is het strakste model; deze heeft geen pijpen maar een Y-vorm en sluit zeer nauw aan. De slip wordt ook wel ‘brief’ genoemd. In de jaren ’90 vond men de slip oubollig en werden boxers en trunks populairder. Dan zijn er nog minder bekende modellen, zoals de string, bikini en jockstrap. De jockstrap is een slip met riempjes aan de achterkant in plaats van stof. Dit ondergoed wordt veel onder sporters gedragen.

Wat kies je?

De belangrijkste afweging is natuurlijk wat je mooi vindt staan. Maar omdat herenondergoed niet per se for show is, kan je ook kiezen op basis van wat het best bij je past. Wil je goede ondersteuning of houd je van wat ruimte? Jouw lichaamsbouw beïnvloedt ook hoe ondergoed zit. Ben je wat steviger? Dan zit een boxer waarschijnlijk prettiger, omdat deze minder in de huid snijdt en irriteert. Wanneer je een buikje hebt, maar toch ondersteuning wilt, is een trunk een goede keuze. Omdat deze laag op de heup valt zal het elastiek niet in jouw middel snijden. Bij forse benen kan je beter geen trunk dragen, omdat de pijpjes kunnen gaan knellen. Houd je niet van omhoogkruipend ondergoed? Kies dan zeker voor een slip: die blijft altijd op zijn plek zitten.

HemdVoorHem kleding voor iedere man