Verschillende soorten weving

Visgraat staat voor een diagonale weving

Bij het maken van overhemden kan van verschillende soorten wevingen gebruik gemaakt worden. Bij een visgraat weving (in het Engels: herringbone genoemd) zie je bijvoorbeeld een visgraatmotief terugkomen in de weving van de stof, terwijl je bij Oxford een structuur in de stof ziet en poplin helemaal glad is. In principe heeft de soort weving niks te maken met de kwaliteit van het overhemd. Of er nou bij het maken van een overhemd gebruikgemaakt wordt van poplin, twill, Oxford of visgraat, het maakt eigenlijk niet uit. Het verschil zit hem eigenlijk puur in de look van het overhemd. Zo geeft Oxford katoen een wat sportievere uitstraling aan een shirt, terwijl een visgraatmotief juist een wat klassiekere look als gevolg heeft. Er zijn heel wat makers van overhemden die ervoor kiezen om overhemden te maken die dit motief gebruiken. Deze vind je uiteraard ook bij ons in de webshop.

Als je voor de keuze staat om een nieuw overhemd te kopen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Het is natuurlijk heel belangrijk om te bekijken waar je het overhemd voor gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een meer casual overhemd, of juist een zakelijk model? Wil je een overhemd dat je af en toe aandoet, of een overhemd dat je flink gaat gebruiken? Een niet onbelangrijk onderdeel van het keuzeproces is het motief van het gebruikte katoen. Elk van deze motieven heeft namelijk een geheel eigen uitstraling. Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij overhemden van visgraatkatoen.

Kiezen voor visgraatkatoen

Wil je een mooi net even wat voller overhemd aanschaffen? Kies dan voor visgraat-, twill- of Oxford-weving. Je haalt dan een overhemd in huis met een mooie, klassieke uitstraling. Het is een soort motief dat vooral wordt gebruikt bij zakelijke overhemden, maar je kan het natuurlijk ook prima dragen in een meer ongedwongen setting. Bij HemdVoorHem.nl verkopen we hemden met dit motief van verschillende merken. Je hebt dan ook een ruime keuze als je een dergelijk overhemd aan wilt schaffen. Het is een motief dat net dat beetje extra uitstraling geeft aan een mooi overhemd.

HemdVoorHem kleding voor iedere man