Verschillende soorten sokken

Herensokken

Wat veel mannen toch nog verstaan onder echte herensokken, zijn de hogere sokken die tot net onderop de kuit komen. Dit zijn de sokken die eigenlijk wel nog netjes onder een pak horen. En misschien nog wel belangrijker, soms toch echt het lekkerste zitten. Vooral wanneer het kouder is, bieden ze net iets meer warmte. Of komen er hogere schoenen uit de kast, om door de sneeuw mee te banjeren, waarin hogere sokken echt het lekkerste zitten.

Enkelsokken

Toch, wanneer het weer warmer wordt, er sneakers en korte broeken aangetrokken worden, staat zo’n hogere sok niet heel erg verzorgd. Een enkelsok is dan echt een stuk beter. Deze komt net boven de schoen uit, waardoor jouw voet nog lekker omhuld is door de sok, maar deze puilt er niet bovenuit. Hoewel het maar een klein laagje is dat boven jouw schoen uitkomt, is het vaak wel zo mooi om een matchende kleur sokken aan te trekken. Hierdoor valt het nog minder op dat je sokken aanhebt, waardoor mensen nog beter van jouw schoenen kunnen genieten.

Sneakersokken

De echte sneakerholic is een grote fan van deze sokken. Deze komen namelijk niet boven jouw schoen uit en worden compleet verstopt door de sneaker. Daarom maakt het ook niet uit welke kleur van deze sneakersokken je onder jouw gympen aan hebt. Ze zijn toch niet te zien! Je kan er zelfs voor kiezen om deze met leuke printjes te dragen. Mocht je dan ergens komen waar de schoenen toch echt uit moeten, heb je toch nog leuke sokken aan.

Kniekousen

Een kniekous, de meeste mannen moeten er niet aan denken. Toch zijn er genoeg kniekousen voor heren. Al helemaal omdat deze toch bij bepaalde etiquette horen. Waar een deel van een vrouwelijke outfit open is voor eigen interpretatie, staat die van een man tot op de sokken beschreven. Een bruidegom hoort, volgens de etiquette, een paar kniekousen te dragen onder zijn kostuum. Waarom dit is, is omdat er dan, ook wanneer hij gaat zitten, geen bloot been tevoorschijn komt. Een pantalon rekt namelijk niet, waardoor deze omhoog trekt wanneer je erin gaat zitten. Vaak is dan net de bovenkant van een normale herensok te zien. Dit wordt in bepaalde kringen absoluut niet getolereerd, dus moeten mannen dan kniekousen dragen.

HemdVoorHem kleding voor iedere man