Verfijn jouw stijl met deze drie simpele tips

Stijl...

Hoe kan je snel en gemakkelijk jouw stijl verfijnen, zonder grote aanpassingen in jouw garderobe te doen? Er zijn talloze handigheidjes die je daarbij kunnen helpen. In deze blog bespreken we er drie, die je morgen kunt gebruiken, met de kleding die je al hebt.

Draag jouw stropdassen met een gootje

Wanneer je een stropdas normaal draagt, heeft de das weinig volume. Je kan jouw stropdas ook met een gootje, of gleufje, dragen. Het gootje in de stropdas valt net onder de knoop, en zorgt ervoor dat jouw stropdas meer volume krijgt. Er gebeurt qua lichtval en textuur dan meer, omdat de das niet helemaal glad is. Je maakt het gootje door met jouw vingers de stof samen te knijpen (net onder de knoop), net voordat je de knoop aantrekt. Neem een momentje om jouw das zo bij te werken. Je ziet er direct stijlvoller uit.

Let erop hoe je patronen combineert

Wanneer je patronen wil combineren, is het belangrijk dat je het volgende in acht neemt. Wanneer je verschillende patronen combineert, moeten deze hetzelfde formaat hebben. Heeft jouw colbert een grote ruit? Kies dan een ruim opgezet stropdasdessin. Daardoor gebruikt jouw hele outfit dezelfde ‘witruimte’ tussen het patroon. Dit creëert rust. Wanneer je hetzelfde patroon gaat combineren, zorg je dat de dessins een ander formaat hebben. Daarmee creëer je een visueel onderscheid tussen de patronen, waardoor ze onderscheidbaar blijven van elkaar.

Kies een boord die onder de revers van jouw jasje valt

Wanneer je graag een colbert draagt over jouw overhemden, is het mooi wanneer de punten van jouw boord onder de revers van jouw jasje vallen. Het is dus belangrijk dat de punten van de boord lang genoeg zijn, om op de lijn van de revers uit te komen. Dit creëert rust, omdat de lijnen van jouw boord en colbert aansluiten. Je hebt dan een veel rustiger uiterlijk, met minder lijnen. Wanneer de boord niet aansluit, creëert het een scheiding tussen het kostuum en het overhemd. Dit geeft extra lijnen. Let er bij het kopen van jouw overhemden (of combineren met colberts) daarom op dat de punten van de boord lang genoeg zijn. Tip: draag het colbert dat je met het overhemd wil gaan dragen, wanneer je de kleding gaat kopen (of bestellen natuurlijk).

HemdVoorHem kleding voor iedere man