Trend: voorjaarskleuren 2018

Kijk goed gekleed uit naar het voorjaar

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends, en de belangrijkste richtlijn wordt jaarlijks gegeven door Pantone. Zij presenteren de nieuwe voorjaarskleuren aan het begin van het jaar en de trendkleuren zijn dit jaar opvallend. De trendkleuren voor het voorjaar 2018 bestaan uit heldere, doordringende hoofdkleuren, maar zijn overwegend uitgevoerd in pasteltint met aardse ondertonen. Felle, vrolijke kleuren, zoals Cherry Tomato (felrood met een grijze ondertoon), Little Boy Blue (iets donkerder dan babyblauw), Arcadia (heldergroen) en Meadowlark (natuurgeel). Deze kleuren roepen meteen voorjaarskriebels op. Opvallend zijn de iets diepere, bijna herfstachtige kleuren zoals Emperador brown (melkchocoladebruin), Chili oil (dieprood met een bruine ondertoon), en Almost Mauve (oud-roze). De kleur van het jaar 2018 is Ultra Violet (dieppaars), volgens Pantone.

Kleuren en overhemdkeuze

Wat moet ik hiermee in mijn overhemdkeuze? — zul je misschien denken. Toegegeven, deze kleuren zijn niet erg klassiek of deftig. En we vinden lang niet al deze kleuren terug op een overhemd. Gelukkig zijn er ook een aantal klassieke kleuren die erg goed te combineren zijn met deze opvallende trendkleuren. De klassieke kleuren voor dit voorjaar zijn: Sailor Blue (diep marineblauw), Harbor Mist (een grijstint), Warm Sand (lichtbruin) en Coconut Milk (een warme wit). Er zijn tal van overhemden en kostuums in deze kleuren. Je kan bijvoorbeeld de trendkleuren gebruiken als accent, en combineren met overhemden en kostuums in de klassieke kleur. Een mooi bruin kostuum met een stropdas in de kleur Chili Oil, bijvoorbeeld, geeft een warme, mysterieuze uitstraling. Of een kostuum in Sailor Blue, gecombineerd met een warm wit overhemd en een zacht oranje-roze stropdas. Er zijn genoeg opvallende combinaties te verzinnen die zowel elegant als opvallend zijn.

Combineren met de trendkleuren

Verder kan je natuurlijk prachtig combineren met dessin-overhemden met patronen en prints. De voorjaarscollectie van Olymp biedt bijvoorbeeld schitterende patronen, van zeer uitgesproken tot subtiel, die ieder kostuum iets extra’s geven. De overhemden komen in een aantal van de trendy voorjaarskleuren, zoals Arcadia en Ultra Violet. En wil je helemaal voor de voorjaarsstemming gaan? Dan biedt Marvelis een design met bloemen dat wel heel veel lentekriebels oproept.

HemdVoorHem kleding voor iedere man