Paars mode kleur voor hem

Paars de trendkleur mannenmode zomer 2018

Trendkleur 2018: paars

Het nieuwe modeseizoen voorjaar / zomer 2018 staat voor de deur. En dat betekent nieuwe heerlijk frisse modekleuren. Het bedrijf Pantone, dat jaarlijks de kleurcoderingen voor de industrie publiceert heeft paars als de ultieme trendkleur voor de aankomende zomer aangewezen. Deze kleur zal niet alleen veel terug komen in kleding zoals overhemden, sokken, polo's, T-shirts en stropdassen maar ook in drukwerk en reclame uitingen van de grote bedrijven.

Oorsprong kleur paars

De kleur paars, in het Engels purper, heeft een rijke historie. Paars is een purperrode verfstof die in de Griekse Oudheid werd gewonnen uit zee slakken en werd vermalen tot poeder. De kleur paars werd al snel het teken van rijkdom, smaak, aanzien. Dankzij deze associatie met de kleur paars werd het de traditionele koningskleur.

Andere trenskleuren voor deze zomer


Azuurblauw
De kleur die doet denken aan helderblauwe luchten. Deze kleur zie je aankomend seizoen veel terug in onze overhemden. Van uni tot prachtige azuurblauwe details.

Tomatenrood
Een zeer felle kleur die doet denken aan warme zomer avonden. Deze kleur zie je veel terug in de ondermode, waarbij een rood T-shirt onder een overhemd helemaal kan deze zomer. Tomatenrood zie je ook veel terug in boxershorts en in onze stropdassen. De kleur rood laat zich zeer goed combineren met geel.

Helder groen
Deze kleur komt uit de streek Arcadia vanuit het oude Griekenland, dat bekend staat om haar groene landschappen. Een mooie heldere kleur wat jouw outfit een frisse uitstraling geeft. Arcadia laat zich gemakkelijk combineren met azuurblauw. Denk bijvoorbeeld aan een groen overhemd met een azuurblauwe das!

Geel
De kleur geel is dit seizoen weer helemaal terug. Een heerlijk vrolijke kleur dat zich goed laat combineren met bruin, groen en blauw. 

Lime
De opvallende geel groene kleur past helemaal bij jouw outfit deze zomer. Zeker in combinatie met een paar sneakers en een heerlijke zomer cocktail.

Basis kleuren

Naast deze trendkleuren zijn de basis kleuren deze zomer navy / marine blauw, beige en wit. Al deze combinaties zal je terug vinden in de nieuwste items van dit seizoen. In prints zal je veel bloemen, ruches en strikjes tegenkomen.
HemdVoorHem kleding voor iedere man