Trend: ga voor een geruit overhemd

Ga mee met de herenmode trends voor deze winter

Geruite overhemden hebben dan misschien de reputatie ouderwets en saai te zijn, tegenwoordig zijn de mogelijkheden met een dergelijk hemd oneindig. Het resultaat is dat het eigenlijk een nieuwe trend is geworden! Het retro- en ietwat nerdy aspect van een geruit overhemd was vroeger dan wel een afknapper, deze winter weten talloze mannen zo’n hemd prachtig te combineren met andere kledingstukken die er alleen maar meerwaarde aan geven.

Als je mee wilt gaan met de laatste herenmode trends 2017 / 2018 en ook een geruit hemd aan jouw kleerkast wil toevoegen, dan kan dat eenvoudig door op de volgende tips te letten. Op die manier kan je een over het algemeen als saai beschouwd kledingstuk toch omtoveren tot een prachtig onderdeel van een moderne outfit!

De bouwvakker in je loslaten met een geruit overhemd

Geruite overhemden hebben dan wel het imago saai te zijn, als je voor de juiste kleuren en pasvorm kiest hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Kies het best voor kleuren die een zeker contrast teweegbrengen maar toch goed samengaan met andere kledingstukken. Zo zijn blauw en rood goede keuzes, omdat het hemd dan eerder iets wegheeft van een bouwvakkersoutfit – en dat is natuurlijk stoer.

Draag het geruite overhemd vervolgens op een jeansbroek. Op die manier creëer je een look die langs de ene kant een avontuurlijke indruk nalaat, maar toch classy genoeg is om in het dagelijkse leven gedragen te worden. Belangrijk: zorg er altijd voor dat het hemd én de broek een goede pasvorm hebben, zodat de outfit er niet slordig uit gaat zien!

Wissel patronen af met effen kleuren

De grootste fout die je als man kan maken bij het dragen van een geruit hemd is door dit te combineren met andere patronen. Als je kiest voor een dergelijk hemd, draag daar dan altijd een effen broek op. Op die manier wordt balans gecreëerd en ben je zeker dat de outfit niet overweldigend is. Daarmee ontloop je het risico eruit te gaan zien als een clown – en welke gelegenheid het ook mag zijn, dat is in de meeste gevallen natuurlijk niet de bedoeling! Wil je graag advies hoe je het beste een geruit overhemd draagt, neem dan contact op met onze stylist!

HemdVoorHem kleding voor iedere man