Trend: dessin overhemden

De nieuwe collectie

In de voorjaars- en zomercollectie zien we dit seizoen veel overhemden met een dessin. Sommige prints zijn opvallend en aanwezig, terwijl andere rustig en subtiel zijn. Voor mannen die wel houden van een opvallend shirt met bloemen, bladeren, afbeeldingen van auto's of dieren is dit de juiste tijd om te kijken bij de nieuwe collectie.

Een shirt met een print in verschillende kleuren valt op. Het heeft een vrolijke uitstraling en je zal ook zeker opgemerkt worden door je omgeving. Het leuke van deze overhemden is dat ze geschikt zijn voor alle leeftijden, maar niet voor iedere man. Het is een typisch geval van het past bij je of juist niet. Voel je je er prettig in, dan past het goed bij je, maar als het overhemd met je wegloopt en je je er opgelaten in voelt, dan is het gewoon niet voor jou bedoeld. Een opvallend dessin is ook meer iets voor de vrije tijd dan voor een zakelijke omgeving, uiteraard afhankelijk van het werk dat je doet en de opvallendheid van het dessin. Een print blouse kan op veel verschillende manieren gedragen worden. Casual op een jeans, maar ook bij een chino of nette pantalon voelt een dessin zich thuis. Als het nog te fris is om alleen in een overhemd te lopen, dan combineer je het met een trui of vest in een van de kleuren van de print en fleurt het je hele outfit op.

Voor elke man een printje

Ben je niet zo van de opvallende prints? Kies dan voor een klein dessin met minder contrasterende kleuren. Zo zien we ook veel stipjes in verschillende uitvoeringen: groot, klein, symmetrisch of gecombineerd met een onderliggend streepje of een structuurstof. Een klein werkje in de stof of een klein dessin zorgt er vaak voor dat een hemd er echt anders uitziet, ondanks dat het misschien ook blauw of wit is net als het grootste deel van je shirts.

Minder printje

Een ander alternatief waarbij je wel je sprankelende kant laat zien zonder het meteen van de daken te schreeuwen, zijn de overhemden waarbij de print is verwerkt in het contrast in de boord, manchetten en langs de knooplijst. Een witte of donkerblauwe blouse krijgt opeens een heel ander uiterlijk als er in de kraag een vrolijke bloemenprint zit en er nog een klein randje te zien is van de rode bies waarmee de knooplijst is afgewerkt. Met de subtielere dessins of de printcontrasten doe je helemaal mee met de trend van dit seizoen maar dan net wat minder opvallend. Kies voor de print waar je je prettig in voelt, dat staat altijd het beste.
HemdVoorHem kleding voor iedere man