To feel blue and to wear blue, a huge difference

To feel blue

De meeste mensen kennen de Engelse uitdrukking 'to feel blue' wel. Dit betekent dat je je niet heel erg blij voelt. Vaak zelfs verdrietig. Dit is goed terug te horen in de muziekstijl genaamd blues. Het is dan ook geen toeval dat deze met elkaar verbonden zijn. Maar dat betekent niet dat alles dat blauw is, verdrietig is. Juist het tegenovergestelde. De blauwe lucht is blij en het blauwe zeewater is blij op een zomerse dag. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden om op te noemen over de blijdschap van de kleur blauw.

To wear blue

Er zijn veel verschillende kleuren blauw en geen een daarvan is verdrietig. Dit is goed te zien in alle leuke overhemden met een blauw motiefje. Elk weer met een net iets andere kleur blauw en elk weer even leuk als de vorige. En gelukkig ook maar, want blauw is een erg mooie kleur. Vaak staat het de meeste mannen ook nog eens goed. Wat ook leuk is, is dat veel overhemden deze voorjaarscollectie blauw bevatten. Het straalt namelijk een bepaalde frisheid uit, die geen enkele andere kleur kan uitstralen. Wat jammer is voor alle andere kleuren, maar wat er wel voor zorgt dat elke man eigenlijk wel een overhemd met blauw in zijn kast moet hebben hangen.

Klassiek gecombineerd met wit

Om de kleur blauw zomers te dragen wordt het vaak gecombineerd met wit. Dit is een lekker luchtige zomerkleur die alle koelte toelaat die mogelijk is. Daarbij zorgt dat blauwe in het overhemd voor die lekkere frisse uitstraling. Het perfecte zomerse overhemd dus. En handig om te weten: overhemden zijn luchtiger dan een T-shirt. Een T-shirt heeft namelijk de neiging om sneller bezweet te raken, wat voor zweetplekken zorgt, en om dan aan je vast te gaan plakken. Een overhemd daarentegen, lucht lekker door. Dan heb je dus minder last van de hitte, geen last van zweetplekken én je wordt niet steeds vastgeplakt aan je kleding.

Lekkere zomerse uitstraling met de juiste combinatie

Een overhemd zoals dit heeft weinig nodig in combinatie om er goed uit te zien. Vaak zijn een blauwe spijkerbroek en een paar witte sneakers al genoeg om er helemaal goed uit te zien. Maar ook voor de mannen die naar kantoor gaan, kan je dit goed combineren met een blauwe pantalon en een paar blauwe schoenen. Ook dan zie je er helemaal goed uit.
HemdVoorHem kleding voor iedere man