Tips om je goed te kleden voor een zomerbruiloft

Herenkleding bruiloft

De meeste mensen trouwen in de zomer en de lente. De kans dat je dus voor een bruiloft wordt uitgenodigd, is statistisch gezien groot. Maar zomerbruiloften brengen een complicatie met zich mee; want hoe kleed je je goed voor een formele gelegenheid aan het strand?

Gebruik linnen

In de zomer is linnen je beste vriend. Ademend, licht en met een mooie textuur, leent linnen zich perfect voor hoge temperaturen. Kies voor een lichtgekleurd kostuum, mits de temperatuur het toestaat (met andere woorden: hoog genoeg is). Vermijd het tropenkostuum (volledig wit) — het is een ongeschreven regel dat gasten wit vermijden (deze zuivere kleur is gereserveerd voor de bruid en bruidegom). Neem in plaats daarvan zachte, lichte kleuren zoals beige en lichtgrijs.

Draag nette schoenen

Een bruiloft op het strand betekent niet dat je je schoenen mag thuislaten. Hoewel we misschien het liefst met onze tenen door het zand gaan, zijn nette schoenen een must op een bruiloft. Sneakers is ook geen optie. Dit is het enige punt waar je niet over kan onderhandelen. Draag dus nette Oxfords, of eventueel Derbies.

Een hagelwit overhemd

Niet enkel schrijft de traditie een wit shirt voor (zeker voor de bruidegom), een hagelwit overhemd brengt het best in je kostuum naar boven. En het houdt je het koelst wanneer je in de hete namiddagzon luistert naar het afleggen van de gelofte. Wil je toch iets anders proberen? Blijf dan in het veilige gebied van de lichtgekleurde, neutrale overhemden, zoals lichtblauw. Wil je per sé een patroontje? Overdrijf het niet. Er is geen reden om de show te stelen op iemand anders zijn grote dag.

Gebruik accessoires slim

Juist bij een gelegenheid als deze — waar je niet te opvallend wil zijn, uit beleefdheidsredenen — kan je met de juiste accessoires het meest bereiken. Accessoires voegen persoonlijkheid toe aan je outfit, maar hou het netjes. Kies de juiste pochet of probeer eens een bloemendasspeld (dat is gepast in de zomer). Een elegant horloge maakt je outfit af; al zijn horloges van oudsher niet toegestaan op bruiloften. De reden? Je hoort niet naar de tijd te kijken bij het belangrijkste feestje van je beste vriend.
HemdVoorHem kleding voor iedere man