Tips om succesvol online overhemden te kopen

Overhemden online kopen

Een goed overhemd kopen kan lastig zijn. Zeker nu kledingwinkels geen kleermakers meer in dienst hebben, maar verkopers. Zulke verkopers kunnen je niets zinnigs zeggen over de pasvorm, maar weten precies hoe ze je een extra paar sokken aansmeren. Om te voorkomen dat je teveel sokken, en te weinig overhemden, kan je je overhemden online bestellen. Maar je moet een paar dingen weten om perfect passende overhemden te kopen, zonder ze eerst te passen.

De sleutel tot succesvol online shoppen

Het grootste probleem van online bestellen, is dat het product niet aan je verwachtingen voldoet. Om online succesvol overhemden te kopen, moet je daarom twee problemen tackelen. De eerste is de pasvorm, de tweede is kleur, textuur en dessin.

Pasvorm bij online shoppen

Om een overhemd er goed uit te laten zien, is pasvorm de absolute sleutel. Omdat je de overhemden pas kan passen als je ze al thuis hebt, moet je vooraf een inschatting maken van de maat en pasvorm. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer pasvormen, toegespitst op verschillende posturen. Gebruik, wanneer je online shirts koopt, alle maatindicaties die bij het overhemd worden gegeven. Gebruik de maattabellen, uit bijvoorbeeld onze Kennisbank. Ken uw maten. Vooral duurdere overhemden gebruiken meerdere maten om de pasvorm aan te geven. Meestal zijn dit de boordmaat, borstmaat, en mouwlengte. Wil je meer informatie over hoe je je maten nauwkeurig neemt? Lees dan ons Kennisbank-artikel over het nemen van maten.

Kleur en dessin

Soms bestel je een shirt omdat je de kleur fantastisch vindt of het materiaal er goed uitziet op de detailfoto. Wanneer je het product ontvangt, blijkt dat de kleur afwijkt van de kleur op de foto’s. Dit is logisch: ieder scherm weergeeft kleuren op een andere manier. Dit te weten, betekent dat je er rekening mee kan houden. Je ondervangt dit probleem door kleuren te kopen die gemakkelijk combineren, ook als ze iets afwijken. Witte shirts zijn altijd wit. Blauwe overhemden staan goed, ook als ze een iets lichtere of donkerdere tint zijn. Rode shirts zijn iets moeilijker in te schatten. Wanneer je patronen en dessins bestelt, is het belangrijk dat je de schaal van het patroon controleert.

Vaak kan je op de modelfoto ongeveer de schaal van het patroon aflezen. Vertaal deze schaal naar jouw lichaam, en bepaal of het naar je smaak is. Kennis is macht. Nu je weet welke valkuilen online shoppen met zich mee brengt, kan je er rekening mee houden, en hoef je nooit meer overhemden terug te sturen. Maar je hoeft ook geen shirt te passen tussen de studenten, en thuis te komen met teveel sokken.
HemdVoorHem kleding voor iedere man