The basics: het overhemd

De aankoop van een overhemd brengt veel keuzes met zich mee. Er zijn vele mogelijkheden in stoffen, stijlen en kleuren. Deze elementen lopen vaak erg uiteen. Maar wat is nou voor jou het beste overhemd? Draag vooral een overhemd waar je je het meest comfortabel in voelt!

Stof

Een goed overhemd hoort van een goede kwaliteit stof gemaakt te zijn. Maar welk materiaal kan dan het best gekozen worden? De beste keuze is altijd een overhemd van 100% katoen. Binnen katoen zijn verschillende kwaliteiten. In principe geldt hoe zachter de stof, hoe beter de kwaliteit.

Knopen

Knopen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten, en kunnen je outfit helemaal afmaken. Er is een ruime keuze aan kleuren. Bij een gemiddeld overhemd zijn er zes knopen op de knopenbies gestikt. De boordknopen worden niet meegeteld. Soms wordt er een extra knoop toegevoegd onderaan het overhemd, dat ervoor zorgt dat het overhemd mooier in vorm blijft en netjes in je broek blijft zitten. Bij moderne overhemden zijn de knoopsgaten in contrasterende garen gestikt. Hierdoor vallen ze meer op in het overhemd en worden ze stijlbepalend voor de rest van het overhemd.

Kleur

Bij een casual overhemd zijn alle kleuren en combinaties mogelijk, als het alleen informeel gedragen wordt. In de praktijk worden vooral de kleuren wit en lichtblauw gedragen tijdens formele gelegenheden. Het is echter wel leuk om te variëren met een subtiele streep of ruit. Je kan ook voor een andere weving kiezen waardoor het overhemd meer glanst, en dus meer opvalt. Of doe eens helemaal gek en ga voor een leuke print.

Extra lange mouw

In ons assortiment hebben wij ook overhemden met extra lange mouw, wat betekent dat het overhemd een extra langere mouw heeft. Voor de mannen waar dit nog te kort voor is, hebben wij overhemden met nog langere mouwlengte in ons assortiment, deze overhemden hebben een mouwlengte van 72 cm. Kijk naar onze handige maattabel om vast te stellen welke mouwlengte je het beste online kan bestellen.

Extra romplengte

Sommige mannen hebben ook wel eens wat extra lengte op de romp nodig, ook dat is bij ons in het assortiment te vinden. Deze lengte kan je nodig hebben omdat je simpelweg een Nederlander bent en een langer bovenlichaam hebt dan de rest van de wereld. Maar dit kan ook omdat je toch best wel een aardige buik hebt.

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van wat voor jou de beste overhemden zijn! Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kan je voor stijladvies altijd terecht bij onze klantenservice!
HemdVoorHem kleding voor iedere man