Stropdas voor hem

Stropdassen trends 2015

De laatste trends in stropdassen: maten, knopen, kleuren en combinaties

Trends in maten

Dit najaar ligt de breedte van de stropdas rond de 8 centimeter. Dit is relatief smal, vooral als je bedenkt dat stropdassen vroeger wel 14 centimeter breed konden zijn! De Slim Fit Ties zijn dit seizoen ook weer helemaal in. Deze smalle stropdassen, met een breedte tussen de 5 en 7 centimeter, zijn afkomstig uit de jaren 60 en maken nu een grote comeback.

Wat betreft de lengte van stropdassen, ligt de gemiddelde lengte tegenwoordig tussen de 148 en 150 centimeter. Dit is iets langer dan in het verleden, vooral omdat de gemiddelde lengte van mannen in Nederland toeneemt. In andere Europese landen ligt de lengte van een stropdas rond de 145 centimeter. Voor langere mannen zijn er ook langere stropdassen beschikbaar. De stropdas zit perfect als het uiteinde net de bovenkant van je riem aantikt.

Trends in knopen

De knoop van je stropdas is minstens zo belangrijk als de das zelf. Er zijn maar liefst 85 verschillende stropdasknopen, en de keuze voor de juiste knoop hangt af van de breedte van je kin, de boord van je kraag, en de gelegenheid waarbij je de stropdas draagt.

  • Brede kin: Als je een wat bredere kin hebt, kun je het beste kiezen voor een Windsor knoop en een bredere stropdas. Deze combinatie zorgt voor een evenwichtige look.
  • Smalle kin: Heb je een smalle kin, dan is een smallere knoop zoals de halve Windsor knoop meer geschikt. Combineer dit met een smalle stropdas en een smalle boordkraag voor een slanke, elegante uitstraling.

Het komt eigenlijk neer op een simpele vuistregel: een brede kin vraagt om een brede stropdas met een brede knoop en een brede boordkraag, terwijl een smalle kin beter tot zijn recht komt met een smalle stropdas, een smalle knoop en een smalle boordkraag.

Trends in kleuren

Deze winter is bruin de hoofdkleur in de herenmode. Naturelkleuren zoals grijs en kastanje zijn populair, terwijl de basiskleuren wit, blauw, chocolade en karamel blijven domineren. Bij stropdassen draait het echter om de accentkleuren. De accentkleuren van deze winter zijn goud, paars, blauw en mediterrane groen. Deze kleuren geven je outfit net dat beetje extra flair en maken je look compleet.

Stropdas combineren

Als je een stropdas wilt combineren met je outfit, is het slim om de das als laatste te kiezen. Zo kun je deze perfect afstemmen op de rest van je look. Een goed voorbeeld van een stijlvolle outfit voor een Casual Friday op kantoor is een wit overhemd, een paarse stropdas en een zwarte jas. Deze combinatie is tijdloos en toch helemaal in lijn met de laatste trends.

De nieuwste trends in stropdassen bestel je eenvoudig en snel online in onze webshop. Bekijk onze volledige online collectie stropdassen en vind de perfecte das voor elke gelegenheid!

HemdVoorHem kleding voor iedere man