Stropdas

Stropdassen trends

Stropdassen trends: dessin

Om te beginnen raken we niet uitgekeken op de zogenaamde paisley stropdassen. Dit zijn stropdassen die bedrukt zijn met een patroon. Vaak hebben deze een luxe uitstraling, maar dat hoeft niet. Paisley kan ook duiden op een figuurtje op de stropdas dat steeds terugkomt in het dessin. Daarnaast zien we ook nog steeds de gestreepte stropdassen niet verdwijnen. Logisch, want deze zijn enorm populair. Wel zien we dat de strepen dikker worden, zoals deze stropdas hier. 

Stropdassen trends: stoffen

Stropdassen kunnen gemaakt zijn uit vele soorten stoffen. Zijde is nog steeds erg populair door de luxe uitstraling. Vooral in combinatie met nette kleding is een zijde stropdas dé stropdas bij uitstek. Het heeft net dat beetje extra, net dat beetje ‘macht’ of ‘aanzien’. Dat straalt het althans uit. Let wel: je hebt verschillende soorten zijde. Een luxe stropdas van zijde is vaak zwaarder van kwaliteit en glanst meer. Uiteraard verkopen wij alleen deze laatste. 

Een trend die zo’n twee jaar geleden begon en je nog steeds sporadisch ziet, zijn de stropdassen van katoen in een soort ribstof. Dit kunnen ribstrepen zijn, maar ook ribvierkanten, ribruiten, etc. Deze stropdassen zullen we ook nog veelvuldig gaan zien in 2011, maar niet in combinatie met een zakelijk pak. Of de bedrijfscultuur op je werk moet dusdanig losjes zijn, dat je baas dit toestaat. 

Stropdassen trends: kleuren

Qua kleur gaat het alle kanten op met stropdassen; blauw, groen, lichtroze, lichtblauw, geel, etc. Dit zijn de uni kleuren. Strepen, zoals gezegd, blijven populair. Qua kleurcombinatie maakt het in het geval van strepen niet veel uit. Maar ook hier geldt voor een informeel karakter: less is more, dus kies liever voor iets minder heftige kleurcombinaties als het om strepen gaat. Voorbeeld: liever wit/rood dan geel/paars. Als we kijken naar de uni kleuren, dan zien we daar wel wat veranderingen als het gaat om de meer uitgesproken kleuren. Een haast fluorescerende kleur kun je zo maar tegenkomen in combinatie met een pak. Het oogt vrolijker en de persoon in kwestie blijft je meer bij. Een voorbeeld van zo’n stropdas zie je hier. 

Stropdassen en vrouwen

Is je vrouw of vriendin jaloers op je nieuwe stropdas? Je kunt ‘m haar lenen! Want de trend onder vrouwen op dit moment is de zogenaamde ‘boyfriendlook’. In de praktijk betekent dit dan ook dat vrouwen met de kleren van hun vriend of man lopen. Een paar jaar geleden begon dit al bij het aantrekken van de spijkerbroek van hun vriend/man. Nu ontwikkelen kledinghandelaren speciale ‘boyfriendlook-broeken’ voor vrouwen. Bij de H&M liggen ze al een tijdje in de winkel bijvoorbeeld. En deze trend trekt zich door naar de stropdassen. Voor als je benieuwd bent, zie hier een paar voorbeelden van hoe bekende vrouwen een stropdas dragen (of zie hieronder). De stropdas trend onder vrouwen heeft dus een nieuwe dimensie gekregen.
HemdVoorHem kleding voor iedere man