Stropdassen

Stropdas strijken

Tips voor het onderhouden van je stropdas

Gelukkig hoeft een stropdas niet vaak gestreken te worden, alleen wanneer hij verkeerd is opgeborgen. Als je toch een keer moet strijken, kun je een stropdas van zuiver zijde voorzichtig op lage temperatuur strijken. Wij adviseren om de strijkbout niet hoger te zetten dan de eerste stip, en de das voorzichtig te persen in plaats van eroverheen te strijken. Dit helpt om de stropdas weer mooi in vorm te brengen zonder de stof te beschadigen.

Kwetsbaarheid van natuurlijke materialen

Houd er rekening mee dat een stropdas van natuurlijke materialen, zoals zijde, erg kwetsbaar is. Te vaak strijken kan leiden tot snelle slijtage van de das. Een goede stropdas is meestal van zwaardere kwaliteit, wat het voordeel heeft dat de das door zijn eigen gewicht glad wordt getrokken. Dankzij de elasticiteit van zijde zullen de vouwen die ontstaan door de knoop snel verdwijnen.

Laat het strijken aan de professionals over

Als je twijfelt over het zelf strijken van je stropdas, breng hem dan naar de stomerij. Een stomerij maakt gebruik van een speciale drukpers die je stropdas weer perfect in vorm brengt, zonder risico op beschadiging. Zo weet je zeker dat je stropdas er weer als nieuw uitziet.

Strijken van je overhemd? Dat hoeft niet meer!

Als het gaat om overhemden, hoef je je geen zorgen te maken over strijken. Onze collectie overhemden is gemaakt van 100% strijkvrij katoen, waardoor je altijd een glad overhemd hebt zonder gedoe.

Tijd voor een nieuwe das?

Wil je liever een nieuwe das? Bekijk dan onze uitgebreide online collectie stropdassen en vlinderdassen. Bij HemdVoorHem.nl vind je altijd de perfecte accessoire om je outfit compleet te maken. Bestel eenvoudig online en geniet van onze snelle service en hoogwaardige kwaliteit.

HemdVoorHem kleding voor iedere man