Welke stropdas kiezen

Stropdas etiquette

Etiquette en trends rondom de stropdas: zo kom je goed voor de dag

Door de eeuwen heen zijn er diverse etiquette ontstaan rondom het dragen van de stropdas. Het volgen van deze regels helpt je om stijlvol en verzorgd over te komen, of je nu een formele of een casual look nastreeft.

De juiste lengte en stijl

Een van de belangrijkste regels is dat de stropdas moet hangen ter hoogte van de broekriem. Dit betekent dat het uiteinde van de das net de riem moet raken, niet erboven of eronder. Daarnaast is het dragen van een stropdas met een stripfiguur absoluut not done, vooral bij formele gelegenheden. De stropdas wordt in deze tijd voornamelijk gedragen tijdens formele gebeurtenissen, maar ook in casual settings zet de stropdas zijn trend.

Voor een casual look kun je kiezen voor een smalle stropdas. Knoop hierbij de bovenste knoopjes van je overhemd niet dicht en zorg ervoor dat de das niet te strak wordt vastgeknoopt. Dit geeft je een ontspannen en toch stijlvolle uitstraling.

De kleurkeuze

De kleur van de stropdas speelt een grote rol in de boodschap die je uitstraalt. Hier zijn enkele etiquettes om in gedachten te houden:

  • Zwarte stropdas: Deze wordt vaak geassocieerd met rouw en wordt daarom vooral gedragen bij minder vrolijke, formele gelegenheden.
  • Rode stropdas: Met een rode stropdas val je op. Deze kleur straalt kracht en energie uit en kan een statement maken.
  • Blauwe stropdas: Een blauwe stropdas zorgt voor een rustige en betrouwbare uitstraling, ideaal voor zakelijke omgevingen.

Belangrijke spelregels voor herenmode

Etiquette in de herenmode is heel gewoon en vaak logisch. Hier zijn enkele belangrijke spelregels om ervoor te zorgen dat je altijd goed voor de dag komt:

  • Schoenen: Draag geen bruine schoenen onder een zwart pak. Zorg er altijd voor dat je schoenen er verzorgd uitzien. Een klein gat in de zool kan soms door de vingers worden gezien, maar ongepoetste schoenen absoluut niet!

  • Kostuum: Een kostuum moet er altijd verzorgd uitzien. Wees voorzichtig met te veel motieven; als je pak bijvoorbeeld krijtstrepen heeft, kies dan voor een rustig overhemd en een eenvoudige stropdas om de balans te bewaren.

  • Stropdas: Kies altijd voor kwaliteit. Een mooie, zijden stropdas van zware kwaliteit maakt het verschil. Zo'n stropdas is niet alleen makkelijker te knopen, maar blijft ook beter in vorm door het gewicht van de stof.

  • Broekriem: Een riem is een must onder je pak. Kies hier ook voor kwaliteit, zoals een leren riem, en vermijd goedkope plastic riemen die de uitstraling van je outfit kunnen verpesten.

  • Overhemd: Varieer elke dag met een fris overhemd. Zorg ervoor dat je minimaal vijf overhemden in de kast hebt hangen om gemakkelijk te kunnen afwisselen. Voor formele gelegenheden is een overhemd met manchet een must, maar op het werk kan dit soms als overdreven worden ervaren.

Bestel eenvoudig herenmode online bij HemdVoorHem.nl

Voor alle herenmode volgens de laatste etiquette ben je bij ons aan het juiste adres! Kies uit onze collectie strijkvrije overhemden, stropdassen en herenondergoed. Bestel eenvoudig herenmode online bij HemdVoorHem.nl en kom altijd goed voor de dag.

HemdVoorHem kleding voor iedere man