Strijkvrije overhemden wassen

Wasvoorschriften voor overhemden

Nooit meer hoeven strijken met strijkvrije overhemden. Vroeger kon je hier alleen van dromen. Vandaag de dag is dit realiteit. Met non-iron kledingstukken hoef je nooit meer de strijkbout erbij te pakken. Echter, om het strijkvrije karakter te behouden van de items, is het belangrijk om de wasvoorschriften te kennen. Want hoe moet je eigenlijk strijkvrije overhemden wassen? 

Wat is een strijkvrij overhemd?

Een strijkvrij overhemd ondergaat een chemisch badje, waarin het katoen bewerkt wordt. De moleculen in het katoen gaan op één liggen, waardoor het materiaal nooit meer gestreken hoeft te worden. Tenzij je de kledingitems verkeerd wast en droogt.

Een strijkvrij overhemd wassen

Wil je de non-iron items in de wasmachine gooien? Voor het beste resultaat kan je beter tot maximaal 6 kledingstukken in de was gooien. Voordat je de hemden in de wasmachine stopt, kan je ze beter binnenstebuiten draaien. Door de shirts binnenstebuiten te wassen, verminder je de kans op schade en slijtage. Om je shirts extra te beschermen kan je beter ook de manchetten, de mouwen en de boorden naar binnen vouwen. Zet de wasmachine op een lage temperatuur (ongeveer 30 graden) en zorg ervoor dat het toerental van de wasmachine niet te hoog staat (ongeveer 600 toeren). Zo voorkom je zoveel mogelijk beschadigingen.

Een strijkvrij overhemd drogen

Stop non-iron items niet in de droger. Niet alleen blijven de kreukels en de vouwen erin zitten, maar je maakt ook het strijkvrije karakter van de shirts kapot. Droog altijd de items uit aan een hanger. De vuistregel 'hoe natter, hoe beter' is hierbij van toepassing. Het water trekt alle oneffenheden uit je kledingstuk. Voor een optimaal resultaat is het goed om de kraag, de knopenlijst en de manchetten glad te strijken. Hierdoor droogt je gehele kledingstuk kreukvrij op. Is je shirt bijna droog, maar zitten er nog enkele kreukels in? Dan is er geen nood aan de man. Trek het overhemd aan. Je lichaamswarmte laat de laatste kreukels en vouwen verdwijnen. Heerlijk toch om nooit meer te hoeven strijken?!
HemdVoorHem kleding voor iedere man