Strijkvrije overhemden informatie

De wasvoorschriften van jouw strijkvrije overhemd

In de meeste overhemden, eigenlijk allemaal wel, zit een leuk wit labeltje waarop staat hoe het gewassen moet worden. Begrijp jij daar nou echt helemaal niets van, dan is dat ook oké. Met de volgende tips weet je eigenlijk wel zeker dat jouw strijkvrije overhemd goed uit de was komt:
  • Zorg dat je niet te veel kleuren in de wasmachine mixt. Voor je het weet is jouw witte overhemd grijs, omdat je de zwarte onderbroeken erbij hebt gedaan.
  • Om zo veel mogelijk kreuken te voorkomen, is het handig om jouw wasmachine maar halfvol te doen. Dan heeft het genoeg ruimte om lekker te bewegen en schoon te worden.
  • De temperatuur moet niet te hoog zijn, anders kunnen er alsnog kreukels in komen. Het mag maximaal op 40oC, maar 30oC doet de klus ook goed.
  • Gebruik niet te veel wasmiddel, en het liefst een vloeibare. Dan blijft jouw was het mooiste. Om ervoor te zorgen dat de kleuren niet doorlopen, doet een scheut witte azijn het ook goed. Dat kan trouwens ook zorgen dat jouw was net wat frisser ruikt.
  • Laat de wasmachine maximaal 600 toeren draaien. Op die manier trekt het restwater de kreukels uit jouw overhemd.
  • Als jouw wasmachine klaar is, haal dan jouw overhemd er zo snel mogelijk uit. Hoe sneller dat gebeurt, hoe minder kreukels er in jouw overhemd zullen zitten.
  • Wanneer ze uit de wasmachine zijn, sla ze dan goed uit. En hang ze op het juiste formaat hangertje, zodat ze kreukloos op kunnen drogen.
  • En voor een super glad overhemd kun je nog met jouw vingers de boord, manchetten, knooplijst en de onderkant gladstrijken.

Hoe zit zo'n strijkvrij overhemd eigenlijk in elkaar?

Vraag jezelf eens af: wat is het lekkerste materiaal om een overhemd van te dragen? Inderdaad, dat is katoen. Daarom zijn de strijkvrije overhemden ook van 100% katoen gemaakt. Vaak wordt er in de smallere fits ook een paar procent elastaan gebruikt. Het effect daarvan is, dat het toch sneller kreukelt. Daarom zijn deze overhemden vaak strijkvriendelijk. Dan kun je zelf kiezen of je het overhemd strijkt of niet. Als je bijvoorbeeld naar een belangrijk evenement gaat, is het misschien wel aan te raden om het overhemd te strijken. Dan is er geen kreukel op jouw overhemd te vinden. Maar is het gewoon een alledaagse dag, dan kunnen de mensen om je heen zich best over dat ene kreukeltje heen zetten.
HemdVoorHem kleding voor iedere man