Stijlvol voor de dag komen, laat je inspireren

Gewoontes van stijlvolle mannen

We houden van mensen met stijl, omdat stijl inzet vraagt. Stijl vergaar je, en heb je niet van nature. We moeten het cultiveren, door consequent de juiste keuzes te maken, en niet zonder goede reden af te wijken onze principes. Iemand met stijl maakt zo een tijdloze indruk. Daarom worden stijlvolle mensen bewonderd: omdat het moeite kost om stijlvol door het leven te gaan.

Wanneer ben je stijlvol?

Je bent stijlvol wanneer je je met aandacht kleedt, en jouw smaak en karakter toont in jouw outfit. Zomaar de mode volgen maakt je niet stijlvol, al willen de grote modeketens ons dat wel doen geloven. Immers, het volgen van de mode kost geen moeite; je maakt je er dan juist gemakkelijk van af. Dat is niet erg, want het staat iedereen vrij om de laatste trends te volgen. Maar stijlvol is het niet.

Zes gewoontes die je helpen om stijl te cultiveren

  1. Je kent je maten. Meet jezelf, en leer deze maten uit je hoofd. Je koopt geen kleding die niet goed past, zelfs niet wanneer het kledingstuk sterk is afgeprijsd. Niet goed zittende kleding helpt je postuur niet verder, en kan je daarom beter vermijden. Zorg dat al je kleren de juiste pasvorm hebben.
  2. Je bouwt je kledingkast met aandacht op. Je kleding-items sluiten op elkaar aan, waardoor je ze kan combineren. Je hebt voor de belangrijkste gelegenheden goed passende kleding.
  3. Ken de etiquette, en ken jezelf. Weet wanneer je je aan de dresscode moet houden, en wanneer je ervan af moet wijken.
  4. Onderhoud je kleding. Een stijlvolle man wast zijn kleren juist, en zorgt er zo voor dat kleding langer mooi blijft. Valt er een knoop van je colbert? Je zet de knoop aan, in plaats van een nieuwe te kopen. Ben je uitgekeken op een kledingstuk? Dan doneer je het, voor het afgedragen is. Je draagt geen kleding die afgedragen is.
  5. Kleed je op jouw lichaam, de gelegenheid, en ook het weer. Je neemt altijd je eigen lichaam in acht wanneer je een outfit kiest. Je kiest iets passends voor de gelegenheid en draagt niet altijd hetzelfde. Is het 30 graden? Dan draag je geen zwaar, drie-delig pak.
  6. Je draagt je kleding zelfverzekerd. De bovenstaande tips helpen daarbij. Je weet wat jouw uitstraling verder helpt, en wat je moet vermijden. Je kan op jouw garderobe vertrouwen, en weet wat er van je verwacht wordt, en wat je van jezelf verwacht.
HemdVoorHem kleding voor iedere man