Spijkerbroek en een overhemd

Je bent niet ijdel, maar respectvol

Het is tegenwoordig helemaal niet zo normaal meer om een pak te dragen. Dat is besteed aan bankiers en dandy's, lijkt het soms. Maar toen onze grootvaders jong waren, droeg iedereen nog een pak, ook op zaterdag. Omdat het kostuum zo uit het straatbeeld verdwijnt, wordt de drempel om netjes gekleed te gaan steeds groter. De meeste mannen kiezen het liefst de veilige combinatie van spijkerbroek met een overhemd.

IJdelheid is not done

Sommige mannen zijn bang om ijdel gevonden te worden. Zij willen zich vooral niet te formeel kleden. Niet gek, wanneer je gevraagd wordt of je een bruiloft hebt, wanneer je in een net overhemd en colbert rondloopt. Tijden zijn veranderd, en wat vroeger de normaalste zaak van de wereld was, wordt nu als gewaagd gezien.

Andere tijden voor het pak

Maar wat is er nu dan anders dan twee generaties geleden? Ten eerste denkt men anders over ijdelheid. Wat nu als ijdel wordt gezien, was vroeger een teken van respect. Dat je je met aandacht kleedt, betekent dat je jezelf en je gezelschap respecteert. De mensen om je heen moeten immers de hele dag tegen je aankijken. Wat vroeger dus als een goede daad werd gezien, zien sommige mensen nu als een zonde. Men neemt al snel aan dat een verzorgd persoon dat doet om complimentjes uit te lokken, of in het middelpunt van de belangstelling te staan. Soms is het echter een blijk van waardering en respect, en doe je gewoon je best voor anderen.

Waarom goed kleden een goed idee is

Naast dat anderen met een prettig gevoel naar je kunnen kijken, heeft een goede outfit allerlei andere voordelen. De belangrijkste: het kostuum is een veel veiligere keuze dan het t-shirt. Te formeel? Te warm? Snel het jasje uit. Te informeel? Te koud? Snel een stropdas om. Het kostuum doet daarnaast veel meer voor je postuur dan een t-shirt. Een t-shirt kan letterlijk niets veranderen aan je postuur. Een kostuum helpt je een gezonde, sterke indruk te maken. Het straalt vaardigheid uit. Dit helpt je je zelfverzekerd te voelen. Van het pak gaat een man werkelijk anders lopen. Mensen vertrouwen je sneller, en je wordt eerder serieus genomen. Al deze dingen hebben niets met ijdelheid te maken, maar met de boodschap die je naar de wereld uitzendt. En een goede, zelfverzekerde man brengt veel ander goeds teweeg.
HemdVoorHem kleding voor iedere man