Soorten sokken

Mode statement

Sokken zijn steeds meer in opspraak, vooral omdat het tegenwoordig modieus is om sokken in felle, opvallende kleuren te dragen. Heren sokken hoeven niet langer onopvallend en complementair te zijn, maar mogen prima allerlei ontwerpen bevatten. Omdat de sokken die je kiest dus niet meer zo vanzelfsprekend zijn, geven we in deze blog een overzicht van de verschillende soorten sokken.

Nette sokken

De meest gangbare, nette sokken zijn reguliere herensokken. Dit zijn dunne sokken in (meestal) onopvallende kleuren. Dit model past onder iedere outfit en is de klassieke sok voor onder een kostuum. Zoals gezegd zijn er tegenwoordig ook tal van bijzondere dessins van dit model te krijgen, zoals knalrode met een brede streep. Happy Socks is het bekendste merk in opvallende sokken. Zij bieden dessins die uiteenlopen van hartjes tot vrolijk gestipt, en katten tot kersen. Traditioneler is het ruit-ontwerp, in herfstkleuren zoals bordeaux, baby-blauw en donkergroen. Hierin biedt vooral Tommy Hilfiger een grote collectie aan. Calvin Klein biedt vooral subtiele designs, met dots of dunne strepen. Onder een trouwpak horen van oudsher kniekousen. Tegenwoordig grijpen mannen veelal naar gewone herensokken. Kniekousen zijn te krijgen in wol en katoen, in complementaire kleuren, en met of zonder decoratieve rand.

Casual sokken

Wanneer je je meer op comfort richt dan traditie, zijn er tal van casual sokken verkrijgbaar. De bekendste zijn natuurlijk de witte sportsokken, die weer in de mode raken. Dit zijn dikke sokken met stevig elastiek, die veel aankunnen en veel zweet opnemen. Maar ze zitten vooral extra comfortabel. Speciaal voor de sneaker-dragende man zijn er sneakersokken. Dit zijn korte sokken die je enkels bloot laten. Ook deze sokken zijn iets dikker. Eigenlijk zijn het sportsokken zonder enkel.
Ga je in de vrieskou naar buiten? Daarvoor bestaan speciale skisokken. Deze isolerende sokken komen in verschillende sportieve ontwerpen, in rood, blauw, zwart en grijs. Huissokken zijn, zoals de naam al prijsgeeft, sokken voor in huis. Deze hebben een extra dikke zool en antislip, zodat je niet uitglijdt op het laminaat en altijd warme voeten hebt. Deze sokken zijn uitgevoerd in katoen en extra dik wol.
HemdVoorHem kleding voor iedere man