lengte van riem

Riem lengtes

De juiste lengte van je riem

Heb je besloten om een nieuwe riem aan te kopen? Dan is één van de eerste vragen waar je een antwoord op nodig hebt wat de juiste lengte riem is. Gelukkig is de juiste lengte riem bepalen echt geen grote uitdaging. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en jezelf.

De juiste riemmaat

Om correct te bepalen of een bepaalde riemmaat bij je past meet je de omtrek van je taille. Draag je je riem liever op de heup kies dan voor de heup. Het spreekt voor zich dat de juiste lengte riem altijd afhankelijk is van de exacte plaats waar je hem zal dragen. Heb je dat gemeten? Kies dan voor de riem die het dichtste in de buurt komt van je gemeten taille. Om een simpel voorbeeld te geven: heb je een taillemaat gemeten van 103 cm? Dan dien je dit af te ronden naar de standaardmaat het dichtst in de buurt wat in dit geval 105 cm is. Heb je 86 cm gemeten? Dan is een riem met een lengte van 85 cm de goede keuze. Een ander alternatief is om een oude versleten riem van jou op te meten. De juiste maat krijg je door te meten vanaf de gesp tot aan het middelste gaatje van de riem. De meeste riemen tellen vijf gaatjes dus dat is dan het derde gaatje. Dat is altijd de lengte van een riem!

Je taille correct opmeten
Het klinkt als een gemakkelijke opdracht: je taille opmeten. Er heel wat mensen die hier de fout in gaan en thuiskomen met een riem die niet past. Een taille meet je correct op over de broek heen op exact dezelfde wijze als je de riem draagt. Heb je hier rekening mee gehouden? Dan heb je de correcte lengte van jouw riem.
HemdVoorHem kleding voor iedere man