kreukvrij op reis

Reis in stijl met een strijkvrij overhemd

Ga kreukvrij op reis!

Strijkvrije overhemden zijn pas echt een oplossing voor mannen die, als ze op reis zijn, even snel van outfit willen veranderen en dan niet te maken willen krijgen met een gekreukt hemd. Het strijken van hemden is al lang niet meer dan deze tijd en daar is de groeiende populariteit van strijkvrije hemden het bewijs van. Vooral als je op reis gaat en de tijd neemt om je om te kleden niet zo vanzelfsprekend is, is het belangrijk om toch beroep te kunnen doen op een stijlvol, verzorgd overhemd. Strijkvrije overhemden maken dat mogelijk. Wat is een dergelijk hemd nu precies en waarom is het zo handig? Een overzicht is hierbij zeker op zijn plaats!

Een strijkvrij overhemd op reis meenemen

Strijkvrije overhemden zijn precies wat de naam zegt: hemden die niet gestreken moeten worden en toch bijdragen aan een verzorgde look. Strijken vraagt heel wat tijd en energie, en in sommige gevallen is het dan ook het laatste waar je aan denkt, bijvoorbeeld als je op reis gaat. Gewone hemden zijn out, strijkvrije hemden zijn in!

De stof van een strijkvrij overhemd

De reden waarom dergelijke overhemden niet gestreken moeten worden is omdat ze voor 100 % uit katoen bestaan. Voor het fabriceren van strijkvrije overhemden gebruikte men vroeger polyester, maar deze voelden echter niet comfortabel - en zelfs stug - aan.

Katoen is echter een stof die van nature juist wel gaat kreuken. Hoe komt het dan dat dat bij strijkvrije overhemden niet zo is? Eigenlijk ligt het antwoord op die vraag bij het productieproces van het overhemd. De katoenvezels worden eerst in en zogenaamd 'harsblad' geplaatst, waarna ze in elkaar verwikkeld worden tot één lange draad. Het resultaat? Een kreukvrije stof die strijken overbodig maakt!
 

Strijkvrij wil niet zeggen onderhoudsvrij!

Hoewel een strijkvrij overhemd dus niet gestreken hoeft te worden, is het natuurlijk wel belangrijk het goed te onderhouden en te wassen. Het wordt afgeraden om te véél strijkvrije hemden tegelijkertijd te wassen en ook niet hoger dan een snelheid van meer dan 600 toeren per minuut. Daarbij hang je de hemden het best nat op en strijk je de boorden best glad met  je vingers.

Nog meer voordelen van strijkvrije overhemden

Een strijkvrij overhemd biedt echter nog méér voordelen. Zo ademt de stof erg goed, waardoor  je dus zelden te maken krijgt met overmatig zweet. Vooral handig als op reis gaat naar een warm land! Alweer is dit te danken aan het feit dat het hemd voor 100% uit katoen bestaat. Dergelijk hemden blijven daarbij ook altijd goed ruiken, waardoor je ze dus niet om de haverklap moet wassen. Een handige manier om niet alleen tijd te besparen, maar ook nog eens energie en water!
HemdVoorHem kleding voor iedere man