Overhemden met verschillende patronen

Patronen combineren: best practice

De zomermaanden zijn de uitgelezen periode om de effen, donkere kleuren achter ons te laten, en de patroon te herintroduceren. Want patronen brengen een zomerse nonchalance aan in een een outfit. En wie kijkt er niet graag naar een goedgeklede en eigenzinnige man op het terras? Maar juist met patrooncombinaties kunt u gemakkelijk de mist in gaan. En dat is precies de reden dat veel mannen deze kans op diepgang links laten liggen.

Waarom zijn mannen bang de mist in te gaan? Patronen staan erom berucht dat ze lastig te combineren zijn. De meeste mannen houden niet van de fijne lijn tussen frivool en aanstellerig, en delicate elegantie. We zoeken naar duidelijk gedefinieerde grenzen, oplossingen en keuzes. Daarom worden effen kleuren en harde lijnen als inherent mannelijk beschouwd. Maar het combineren van patronen voegt een nieuwe dimensie toe aan uw garderobe, en is lang niet zo mysterieus, als op het eerste gezicht lijkt.

Basis voor succesvol combineren van patronen

De basis voor het combineren van patronen luidt als volgt: een outfit moet een zekere harmonie uitstralen. Dat bereik je gemakkelijk als volgt. Allereerst controleer je de schaal van de twee patronen. Wanneer je twee dezelfde patronen combineert, moet de schaal verschillen. Een grote ruit met een kleine ruit, bijvoorbeeld. Wanneer de patronen verschillen, moet de schaal hetzelfde zijn. Daarmee bedoelen we dat de afstand, of de witruimte, ongeveer gelijk is. Dit zorgt voor harmonie, en is prettig voor het oog. Zolang je de harmonie bewaakt, kan je zoveel patronen gebruiken als je wil; al zal je zien, dat dit per patroon exponentieel moeilijker wordt.

Geavanceerd combineren

Wil je twee grote patronen combineren, die toch verschillen? Bijvoorbeeld een kostuum met een grote ruit, en een stropdas met een grove streep? Zorg er dan voor dat de twee verschillen in duidelijkheid. De ruit op het kostuum is bijvoorbeeld erg subtiel, en de streep op de stropdas is sterk. Je kan er zoals gezegd ook voor kiezen meer dan twee patronen te combineren. Hanteer daarvoor dezelfde basisregels. Voeg extra patronen één voor één toe, en bekijk goed of er nog harmonie in je outfit is. Wanneer je sterke patronen wil combineren, kan je de rust in je outfit bewaken door de kleuren simpel te houden. Kies een sterke basiskleur, zoals blauw, en gebruik geen accentkleuren.

Nu je de basis kent, kan je aan de slag en je outfit speelser en zomers maken. Werk in kleine stappen, en voor je het weet heb je een outfit met diepgang, die goed staat op het terras, uitgelicht in de volle zon.
HemdVoorHem kleding voor iedere man