Tips overhemd in het voorjaar

Overhemden voor het voorjaar

Welk overhemd voor welke gelegenheid?

Het voorjaar is het startsein voor tal van sociale seizoenen. Zo beginnen de vrijdagmiddagborrels op de terrassen weer, begint men massaal te trouwen, maakt je weer uitstapjes met het gezin en zijn er over het algemeen weer tal van feesten en partijen. Zoveel gelegenheden kunnen verwarrend zijn. Want welk type overhemd is nu geschikt voor welke gelegenheid? In deze blog zetten we de verschillende combinaties voor je op een rij en geven we handige tips.

Overhemden voor casual events

De belangrijkste lente-activiteit moet toch wel het terrasbezoek zijn. Voor deze gelegenheid past bijna ieder regulier overhemd, en het is vooral van belang hoe je het overhemd draagt. Er geldt hier overduidelijk geen deftige dress-code. Ga dan voor smart-casual: een informele maar nette look. je kan hierbij je overhemd met open boord dragen, eventueel zelfs uit uw broek, en je kan experimenteren met opvallende kleuren en dessins, zoals de voorjaarscollectie van OLYMP. Let er bij terrasgang op dat je je op de temperatuur kleedt, en trek bij voorkeur laagjes aan. Prettig wanneer de heaters aangaan. Voor een dagje uit zijn overhemden met een iets wijdere pasvorm erg geschikt: deze zitten comfortabeler en geven iets meer bewegingsvrijheid. Eventueel met opgestroopte mouwen en een paar mooie bretels.

Overhemden voor formele gelegenheden

Maar ook het formele seizoen gaat weer van start: vooral het aantal bruiloften neemt plots enorm toe. Wat hoor je te dragen op een bruiloft? Een mooi kostuum met stropdas, of zelfs een smoking met dress-shirt en vadermoordenaar-kraag. De vuistregel is dat je geen aandacht mag wegnemen bij het bruidspaar. Gaan zij in het wit gekleed? Denk er dan niet over om ook in het wit te gaan! Rustige, klassieke kleuren, met eventueel een accent in een frisse voorjaarskleur.

Ben je uitgenodigd voor een gala? Dan is het zaak dat je de dress-code volgt. Vaak word je verwacht in smoking met avondshirt en das. Bij prijsuitreikingen, diplomering en andere formele gelegenheden wordt een driedelig kostuum in klassieke, donkere kleur aangeraden. Denk hierbij aan Sailor Blue, Emperador Brown, met zacht-witte shirts en een warme kleur stropdas. Hierbij hoort het overhemd altijd lichter te zijn dan het pak.
HemdVoorHem kleding voor iedere man