uitleg strijken mouw overhemd

Overhemden strijken

Overhemden strijken: handige tips voor een perfect resultaat

Nog niet alle overhemden vervangen door strijkvrije overhemden? Geen zorgen, hier zijn onze strijktips om je overhemden perfect glad te krijgen.

Strijken als het overhemd nog nat is

Een overhemd strijkt het beste als het nog een beetje nat aanvoelt. Is het overhemd al droog, gebruik dan een plantenspuit (veel moderne strijkijzers hebben een sprayfunctie). Door het overhemd vochtig te maken, verdwijnen de kreukels makkelijker.

Vermijd een te heet strijkijzer

Gebruik nooit een te heet strijkijzer, maximaal twee stippen is voldoende. Kijk altijd naar het waslabel voor de aanbevolen temperatuur. Dit voorkomt beschadiging van de stof.

Knoop alle knoopjes los

Maak alle knopen los voordat je begint met strijken. Dit zorgt ervoor dat je overal goed bij kunt met het strijkijzer en voorkomt dat de stof trekt of vervormt.

Begin met de mouwen

Begin altijd met de mouwen van het overhemd. Plaats het strijkijzer in het midden van de mouw en strijk van binnen naar buiten. Strijk de randen als laatste. Dit zorgt ervoor dat de mouwen mooi glad zijn zonder ongewenste vouwen.

Strijk de manchetten glad

Strijk vervolgens de manchetten. Voor een enkelvoudig knoopmanchet strijk je met de knopen naar boven. Een dubbele manchet sla je open en strijk je gelijkmatig glad. Vouw hem in de gewenste vorm en strijk de randen, waarna je hem eenmaal omslaat en de vouw zo strijkt dat de knoopsgaten op elkaar liggen.

Strijk het rugpand

Na de mouwen en manchetten is het rugpand aan de beurt. Leg het rugpand met de binnenkant op de strijkplank en trek het strak. Strijk de stof glad en draai het overhemd met de strijkplank mee, totdat je het gehele rugpand hebt gestreken.

Strijk de voorkant

Leg eerst de kant met de knopen naar boven op de strijkplank en strijk hem glad, voorzichtig om de knopen heen strijken. Strijk vervolgens de andere kant en geef extra aandacht aan het borstzakje.

Strijk de boord

Als laatste strijk je de boord. Begin vanaf de punten naar binnen, zodat er geen vouwen naar buiten ontstaan. Draai de boord om en strijk de binnenkant. Let erop dat je het strijkijzer niet te lang op één plek houdt om brandplekken te voorkomen.

Overhemd ophangen

Hang je overhemd aan een goede kleerhanger op, of trek hem meteen aan voor een perfect glad resultaat.

Strijkvrije overhemden bij HemdVoorHem.nl

Onze overhemden in de webwinkel zijn allemaal van 100% strijk- en kreukvrij katoen. Dit betekent wassen, drogen en klaar! Geen gedoe meer met strijken en altijd een perfect glad overhemd.

Met deze tips zorg je ervoor dat je overhemden er altijd netjes en verzorgd uitzien. Bezoek HemdVoorHem.nl voor een uitgebreide collectie strijkvrije overhemden, zodat je nog minder tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding.

HemdVoorHem kleding voor iedere man