een overhemd opvouwen

Overhemden opvouwen

Het overhemd goed opvouwen zonder kreukels


Als je een prachtig overhemd hebt gevonden dat als gegoten zit en ook nog eens bij jouw kledingstijl past, dan wil je het natuurlijk zo lang mogelijk kunnen dragen. Eén van de manieren om daarvoor te zorgen is door het overhemd mooi op te vouwen.

Of je het hemd nu in de kast wil laten liggen of het wilt meenemen op reis, het is belangrijk om het op de juiste manier kreukvrij op te vouwen. Enkel zo behoudt het zijn originele vorm en uitstraling! Het volgende stappenplan geeft je een beeld van hoe het opvouwen van een overhemd in zijn werk gaat!

Opvouwen overhemd: de belangrijkste stappen


Eerst en vooral is het belangrijk te vermelden dat je een overhemd op verschillende manieren kan opvouwen. Als je je hemd zo mooi en kreukvrij wil houden, ook als het in de kast blijft liggen, dan doe je dat het beste volgens een aantal stappen. Het opvouwen van een hemd is immers een kunst en vereist een zorgvuldige aanpak!

1. Leg het hemd open en omgekeerd op tafel

Eerst moet je, vanuit deze positie, de mouwen naar binnen vouwen. Zorg ervoor dat de vouw exact op de naad van het hemd terechtkomt. Afhankelijk van het model van het hemd gebeurt het vouwen vanuit een andere hoek. Plaats de mouwen op een zo natuurlijk mogelijke manier over elkaar naar binnen.

2. Opvouwen overhemd

Neem vervolgens de linkerkant van het hemd en plaats het over het midden van het hemd. Zorg ervoor dat de vouw over een kwart van het hemd ligt. Herhaal deze stap bij de rechterkant.

3. De vouw afwerken

Tenslotte neem je de onderzijde van het hemd en maak je een kleine plooi van een aantal centimeter. Vouw het hemd in het midden en klaar is kees!
HemdVoorHem kleding voor iedere man