Overhemden lengtes

Verschillende mouwlengtes voor het perfecte overhemd

Bij het kiezen van het juiste overhemd is de mouwlengte een belangrijke factor om rekening mee te houden. OLYMP biedt een breed scala aan mouwlengtes om ervoor te zorgen dat elk overhemd perfect past, ongeacht je armlengte. Hier is een overzicht van de verschillende mouwlengtes die beschikbaar zijn:

Mouwlengte 5: voor heren met kortere armen

Mouwlengte 5 is de verkorte variant van mouwlengte 6 en is speciaal ontworpen voor heren met extra korte armen. Deze overhemden hebben een mouwlengte van ongeveer 58 cm, wat ongeveer 7 centimeter korter is dan de gemiddelde armlengte. Dit zorgt ervoor dat het overhemd goed past zonder dat de mouwen te lang zijn.

Mouwlengte 6: de standaard mouwlengte

Mouwlengte 6 is de standaard in de herenmode en wordt door ongeveer 80% van de Nederlandse mannen gedragen. Een overhemd met mouwlengte 6 heeft een armlengte van ongeveer 64 cm. Dit is de meest gangbare mouwlengte en biedt een perfecte pasvorm voor de meeste mannen.

Mouwlengte 7: voor heren met langere armen

Mouwlengte 7 is ontworpen voor mannen met extra lange armen. Overhemden met deze mouwlengte zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes: 68 cm, 69 cm, 70 cm en 72 cm. De meest verkochte overhemden in mouwlengte 7 vallen tussen 68 en 70 cm. Houd er rekening mee dat de keuze voor overhemden met een mouwlengte van 72 cm beperkter kan zijn.

Lichaamsmaten opmeten

Om de juiste maat overhemd te kiezen, is het belangrijk om je lichaamsmaten nauwkeurig op te meten:

  • Lichaamslengte: Meet je lengte zonder schoenen, van de bovenkant van je hoofd tot aan je voetzool.
  • Halswijdte: Meet rond de hals, waarbij je een vinger tussen je nek en de meetlint plaatst om wat ruimte te houden.
  • Bovenwijdte: Meet horizontaal over het breedste gedeelte van je borst.
  • Heupwijdte: Meet horizontaal over het breedste gedeelte van je heupen.

Als je kiest voor overhemden met extra mouwlengte, wordt de lengte van de rug automatisch ook langer, zodat je gegarandeerd bent dat het overhemd netjes in de broek blijft zitten en goed past bij je lichaamslengte.

Bij HemdVoorHem.nl vind je een uitgebreid assortiment overhemden in verschillende mouwlengtes, zodat je altijd de perfecte pasvorm kunt vinden.

HemdVoorHem kleding voor iedere man