juiste pasvorm overhemd

Overhemden fit's

Hoe vind ik de juiste pasvorm

Het vinden van het juiste shirt is niet beperkt tot de kleur en print. Wanneer je het beste tot je recht wil komen in een gloednieuw overhemd is het vinden van de juiste fit misschien nog veel belangrijker. De pasvorm van kleding kan ontzettend veel betekenen voor de algemene stijl die je uitdraagt: van modern tot klassiek en van casual tot zakelijk. Bovendien is het belangrijk om de pasvorm te vinden die het beste bij jouw lichaam past en waar je je ook nog eens op je gemak in voelt. Met deze minicursus leer je binnen de kortste keren hoe je het juiste overhemd vindt voor jouw stijl en maat.

Van getailleerd tot wijd

Veel mannen zullen ervoor kiezen om een heren overhemd te dragen dat te wijd is. Het is comfortabel en ziet er altijd redelijk netjes uit. Toch staat een slim fit overhemd dat goed op je lichaam aansluit altijd net iets beter. Daarom zijn er getailleerde overhemden te koop die de juiste fit hebben voor verschillende lichaamssoorten. De overhemden in ons assortiment zijn extra strak getailleerd, strak getailleerd, middelstrak getailleerd, licht getailleerd, heel licht getailleerd of wijd. Dit lijkt erg veel keuze, maar iedereen is gebaat bij een andere pasvorm. Wanneer je erg smal bent kan je het beste kiezen voor een extra strak of strak getailleerd exemplaar. De middelstrakke en licht getailleerde overhemden zijn dan weer voor mannen die iets breder zijn. De overhemden met de minste of geen taillering zijn het mooiste voor de breedste mannen.

Jouw stijl

De pasvorm van je overhemd heeft niet alleen met jouw lichaamsbouw te maken. Ook jouw stijl speelt een belangrijke rol in de keuze voor een overhemd. Het is niet aan te raden om een wijd shirt te dragen wanneer je een erg smalle bouw hebt, maar je kan wel kiezen voor een model dat net iets wijder valt. Het verschil tussen een slim fit en een wijder model heeft invloed op je uitstraling. Slim fit overhemden stralen een moderne stijl uit en laten je er altijd professioneel uitzien. Wijdere overhemden worden juist meer geassocieerd met een casual stijl, die vooral buiten het kantoor veel gedragen wordt. Je kan dus variëren door twee soorten overhemden in je kledingkast te hebben: goed aansluitende exemplaren voor wanneer je een professionele uitstraling zoekt, en een iets wijdere soort voor je vrije tijd. 
HemdVoorHem kleding voor iedere man