Business casual heren

Overhemden: business, casual; hoe draag je de verschillende hemden

Hoe draag je verschillende hemden?

Voor iedere gelegenheid is wel een bijpassend heren overhemd te vinden. Op onze webwinkel vind je tal van modellen en ontwerpen heren overhemden, ook in extra lengte voor de lange man. Maar welke soort overhemd past nu goed bij welke gelegenheid? Om daar achter te komen moet je enige kennis hebben van pasvormen en kragen op verschillende heren overhemden. In dit artikel leggen we je uit wat je moet weten om het perfecte overhemd voor elke gelegenheid te kiezen.

Er spelen twee belangrijke factoren mee in de uitstraling van een overhemd voor mannen: de boord en de pasvorm. Boorden komen in verschillende soorten. Allereerst wil je bepalen of je een overhemd met of zonder stropdas gaat dragen. Voor formele aangelegenheden kan je kiezen voor een stropdas, voor meer informele gelegenheden kan je kiezen het overhemd zonder stropdas te dragen. Deze keuze bepaalt mede welke boord je kiest. Voor het dragen van een stropdas wil je het liefst een boord met voldoende ruimte voor de knoop. De New Kent en de cut-away boord ogen modern en hebben voldoende ruimte. Ga je voor een vlinderstrik? Dan kies je voor een vadermoordenaar-boord (de meest klassieke kraag). Voor een sportieve look kan je kiezen voor een button-down kraag.

De tweede factor is de pasvorm van het overhemd. Voor een meer informele uitstraling kies je heren overhemden die goed om jouw middel vallen. De boordmaat is minder belangrijk omdat je de boord niet helemaal dichtknoopt. Bij een zakelijk overhemd is de boordmaat belangrijker: die moet goed aansluiten om je hals. Bij het dragen van een stropdas knoopt je die namelijk helemaal dicht. Voor een meer moderne look kiest je een getailleerd model (slim-fit). Naast de boord en de pasvorm is een ander mooi detail de dubbele manchet. Wanneer je naar een gala of zakelijke bijeenkomst gaat, en een mooi pak draagt, maakt een dubbele manchet jouw stijlvolle look helemaal af. Welke manchetknopen je kiest bepaalt dan sterk welke stijl je uitdraagt. Op onze webwinkel heb je een grote keuze in stoffen en ontwerpen. Kies voor een klassieke uitstraling bijvoorbeeld een stof van zwaardere kwaliteit, zoals 2-ply katoen.
HemdVoorHem kleding voor iedere man