Overhemd dichtknopen

Overhemd wassen? knopen dicht!

Overhemden wassen? Knopen dicht en andere tips

Er is witte was, bonte was, gekleurde was en ook nog eens zwarte was. Te veel om op te noemen en te veel om te onthouden als man. En toch is er nog een type was die ontzettend belangrijk is. Het gaat natuurlijk om de was voor kledingstukken die gevoelig zijn voor slijtage, verkleuringen en vervagen. Het grote typevoorbeeld hiervan zijn overhemden. Overhemden zijn zelden goedkoop en worden quasi dagdagelijks gedragen. Overhemden wassen is echter iets helemaal anders dan eender welke andere was. Voorzichtigheid is geboden om de levensduur van jouw pronkstuk te maximaliseren. Lees vooral verder als jij ook wil weten hoe je het nu aanpakt.

Overhemden wassen

Overhemden zijn kwetsbare kledingstukken en om die reden was je ze apart van andere kleding. Je wil toch niet dat jouw mooie witte overhemden grauw en grijs worden of van rood naar roze gaan? Let hier wel bij op: doe nooit meer dan zes overhemden terzelfdertijd in de wasmachine. Elk overhemd hoort daarbij binnenstebuiten de wasmachine in te gaan om de buitenkant van het hemd te beschermen. Doe daarbij de knopen dicht voor extra bescherming. Was je overhemden op 30 graden. Hoe kouder je jouw overhemden was hoe minder beschadiging ze op zullen lopen. Qua toerental mik je best op onder de 600 toeren. Hoe hoger het aantal toeren hoe groter de interne beschadigingen immers zijn. Voor de ultieme bescherming kan je er altijd voor kiezen om een speciale waszak te kopen.

Gedaan met wassen

Na het overhemden wassen is het natuurlijk tijd om te drogen. Gebruik hiervoor geen droogtrommel maar hang ze gewoon op. Een strijkvrij overhemd hang je het beste zo nat mogelijk op voor het gladste resultaat. De boord en de manchetten strijk je vervolgens met de hand glad. Moet je toch een overhemd strijken? Strijk dan altijd de binnenkant van het overhemd en eerst het schouderpand en de kraag. Hou nooit de strijkbout te lang op één plek! Heel wat overhemden zijn uitermate gevoelig aan extreme hitte en het zou doodjammer zijn daarom een nieuw exemplaar te moeten kopen.
HemdVoorHem kleding voor iedere man