Lente herenmode

Overhemd en de lente, tijd om te stijlen

Hoe stijl je je overhemd?

Met het lekkere weer voor de deur kunnen we ons wat luchtiger gaan kleden. Dat betekent dat het overhemd een grotere rol krijgt, simpelweg omdat er meer van zichtbaar is. Ineens gaat er een wereld van mogelijkheden open, want je kan het overhemd op zoveel manieren dragen. In deze blog noemen we een aantal manieren om het overhemd anders te dragen dan normaal.

Het overhemd als basic onderdeel van de outfit

De meest gangbare manier om het overhemd te dragen is als basic onder een outfit. Dan draag je een overhemd als onderkleding, onder een kostuum, blazer of colbert, of een pullover. Het overhemd in combinatie met de pullover is de perfecte tussenkleding voor de huidige temperaturen, en omdat je laagjes draagt, kan je gemakkelijk je kleding aanpassen op de temperatuur. Bijvoorbeeld wanneer je van binnen naar buiten gaat. De pullover is dus ideaal om te dragen rond de lente. Je kan dan nog beslissen of je het overhemd wel of niet in je broek stopt. Een half-ingestopt overhemd is meer casual en geeft een wat nonchalante indruk; hierdoor oogt je outfit wat sportiever. Met een paar kleine aanpassingen ben je zomaar klaar voor een formele afspraak. Stop het overhemd in, trek een pullover aan en knoop vlug een stropdas, en je ziet er ineens piekfijn uit voor die zakelijke vergadering.

Het overhemd in de hoofdrol

Maar nu de temperaturen stijgen, kan je er ook voor kiezen het overhemd de hoofdrol te geven in je outfit. Met een goed ondershirt is een simpel overhemd al snel warm genoeg. Stroop voor een sportieve uitstraling je mouwen op. Draag de mouw over je ellebogen voor een informele uitstraling. Rol de mouw op tot over je elleboog voor een meer afgemeten look. Er zijn verschillende manieren om je mouwen op te stropen. Raadpleeg voor een overzicht het artikel in onze kennisbank. Verder kan je eens overwegen om je overhemd met bretels te dragen. Je kan dan, zonder jasje, toch net iets meer met het overhemd. Bretels komen in allerlei soorten en maten, en geven een stijlvolle uitstraling. Kies voor een sportieve look bijvoorbeeld een smalle bretel in een opvallende kleur.
HemdVoorHem kleding voor iedere man