Kleding wassen

OLYMP overhemden wasvoorschriften

Wasvoorschriften voor OLYMP overhemden: tips voor perfect onderhoud

Veel van onze OLYMP overhemden in onze webwinkel zijn kreuk- en strijkvrij. Het onderhouden van deze overhemden is eenvoudig als je de volgende stappen volgt:

  1. Witte en gekleurde was gescheiden wassen: Het is belangrijk om witte en gekleurde was altijd gescheiden te houden om verkleuring te voorkomen.

  2. Gebruik de juiste wasmiddelen: Voor het behoud van de helderheid en kleur van je overhemden adviseren wij het gebruik van de juiste wasmiddelen. Gebruik een wasmiddel zonder bleekmiddel voor witte was en een kleurwasmiddel voor gekleurde was.

  3. Let op het wasvoorschrift op het etiket: Het etiket bevat belangrijke informatie over de maximale wastemperatuur en andere specifieke wasinstructies voor je OLYMP overhemden.

  4. Binnenstebuiten wassen: Draai de OLYMP overhemden binnenstebuiten en sla de boorden en manchetten naar binnen om slijtage van de randen te voorkomen.

  5. Niet meer dan 6 overhemden per wasbeurt: Voor het beste resultaat was je maximaal 6 overhemden tegelijk. Dit zorgt ervoor dat de overhemden voldoende ruimte hebben om goed schoon te worden en minder kreuken.

  6. Centrifugeer op maximaal 600 toeren: Om te voorkomen dat de overhemden te veel kreuken, stel je de centrifuge in op maximaal 600 toeren.

  7. Direct ophangen na het wassen: Hang de OLYMP overhemden direct na het wassen op, bij voorkeur als ze nog erg nat zijn. Hoe natter het overhemd, hoe makkelijker de kreukels eruit trekken terwijl het droogt. Zorg ervoor dat je de boord, manchetten en knooplijst met de hand gladstrijkt voordat je ze ophangt.

  8. Strijken indien nodig: OLYMP overhemden zijn doorgaans glad na het drogen. Als je toch wilt strijken, gebruik dan een lauw strijkijzer (maximaal twee stippen). Strijk de boord en manchetten alleen kort en aan de binnenkant om beschadiging te voorkomen.

Vermijd de wasdroger

We adviseren je om de OLYMP overhemden niet in de wasdroger te drogen. De hoge temperaturen in de droger kunnen de stof beschadigen en de levensduur van je overhemden verkorten. Door de overhemden op te hangen, blijven ze langer mooi en behouden ze hun strijkvrije eigenschappen.

OLYMP: wassen, ophangen en aantrekken

Eventueel resterende vouwen in de OLYMP overhemden worden door je lichaamswarmte tijdens het dragen vanzelf glad. Dit maakt OLYMP overhemden niet alleen gemakkelijk in onderhoud, maar ook ideaal voor de drukke moderne man die er altijd verzorgd uit wil zien zonder veel moeite.

Bij HemdVoorHem.nl vind je een uitgebreide collectie OLYMP overhemden die perfect passen bij jouw stijl en behoeften. Volg deze eenvoudige wasvoorschriften en geniet langer van de kwaliteit en het comfort van je OLYMP overhemden. Bezoek HemdVoorHem.nl en ontdek onze collectie vandaag nog.

HemdVoorHem kleding voor iedere man