Stropdas dragen

Moet ik me altijd aan de etiquette houden?

Welke etiquette hebben we het dan over?

Als je vaak een pak aan hebt met een overhemd er in, dan weet je vast wel waar we het over hebben. Heb je nou echt nooit een pak aan, of weet je echt niet waar we het over hebben, dan moedigen wij je aan deze blog uit te lezen. Onder deze etiquette waar we het over hebben, spreken we bijvoorbeeld van het bovenste knoopje van je colbert dicht doen als je staat. En vaak ook over het dragen van een stropdas. Maar wanneer moet je rekening houden met deze etiquette, en wat moet je doen om er beter uit te zien dan de rest?

Met een wereldlichaam kan alles

Het spreekt eigenlijk voor zich. Iedereen die het lichaam van een model heeft, kan zich kleden als een model. Dat houdt dus in dat alles eigenlijk wel bij je past. Van een veel te grote trui, tot een mooi gesneden overhemd. Wel is het dan leuk om er rekening mee te houden dat je zo een geweldig lichaam hebt. Dan kan je er namelijk altijd hartstikke strak uit zien. Maar ook is het dan leuk om voor de wat riskantere outfits te gaan. Denk hierbij aan overhemden met een drukker printje. Of een paar super gekke Happy Socks. Zo kan je dus een leuk voorbeeld geven voor de mannen met een wat grotere omvang. Die zijn namelijk helemaal weg van onze sportsokken en kunnen dus ook niet meer stoppen met bewegen.

En met een buikje dan?

Mocht je juist helemaal niet tevreden met die sportsokken zijn en laat je dat buikje lekker staan? Dan zijn er ook nog leuke opties. Maar vaak ziet je er niet geweldig uit als je je aan de etiquette houdt. Dat knoopje knijpt namelijk veel te erg en accentueert dat je daadwerkelijk een buikje hebt. Vaak steekt er dan ook nog zo een stukje stropdas onderuit, wat het al helemaal niet geweldig maakt. En sowieso zit die stropdas helemaal niet lekker. Je hebt namelijk een grotere boordmaat, wat betekent dat je nek een stukje groter is dan die van andere mannen.  En dan lijkt die stropdas toch te kort. Dus dan kan beter uw colbertje open laten hangen, geen stropdas om doen en uw boordknoopje open laten.
HemdVoorHem kleding voor iedere man