riemmaat opmeten heren

Minicursus riemmaat opmeten

Het opmeten van de riemmaat voor heren

Soms is het tijd om een nieuwe riem aan te schaffen. Waarschijnlijk zie je genoeg leuke riemen hangen maar vraag je je af welke maat je moet pakken. Het opmeten van je riemmaat is erg simpel. Soms kan je de moeite besparen door eerst te kijken of je oude riemen nog goed zijn. Hieruit kan je dan de riemmaat uit af lezen. Is dit niet mogelijk dan zijn hiervoor nog andere manieren.

Meten is weten

Bij het opmeten van de riemmaat heb je een rolmaat of een meetlint nodig. Dan meet je , met of zonder broek, de omtrek van je middel. De omtrek van je middel zal overeen komen met de riemmaat die je moet zoeken. Riemmaten lopen per 5 centimeter. Heb je dus een omtrek van 84 centimeter, dan kies je ervoor om een riem aan te schaffen met riemmaat 85. Is de omtrek van je middel 82 centimeter dan pak je riemmaat 80. 
De tweede manier is het meten met een oud model. Deze trek je aan en daarna kijkt je wanneer de gesp het middelste gaatje raakt. Deze afstand meet je op en dat bepaalt de maat van je riem. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om met je broekmaat de riemmaat te bepalen. Heb je er eentje gekocht die te groot is dan kan je deze inkorten. Hierbij verwijder je de gesp en haal je een gedeelte van de riem af. Je bevestigt de gesp weer waarna je weer de juiste maat hebt. Bent je bang dat je het geheel beschadigt? Er is altijd nog een mogelijkheid om het door een ervaren persoon te laten doen, de schoenmaker is een expert op dit vlak.

De opties

Om je riemmaat te bepalen zijn er dus een aantal mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Je kan de omtrek van je middel opmeten, oude riemen proberen en door middel van internet achterhalen welke riemmaat hoort bij welke broekmaat. Als laatste kan je altijd een te groot model kleiner maken.
HemdVoorHem kleding voor iedere man