tips om een wit overhemd ook echt wit te houden

Mini cursus: een wit overhemd ook écht wit houden

De kunst van een wit overhemd: echt wit houden

Je hebt een stijlvol wit overhemd gevonden en daarmee een prachtige look gecreëerd die perfect bij jouw stijl past. Nu is het natuurlijk nog een kwestie van goed zorg te dragen voor jouw kleding, zodat je daar nog lang van kunt genieten. Eén van de belangrijkste maar ook meest kwetsbare onderdelen van een mannenoutfit is het overhemd. Vuile koffievlekken, etensrestjes, allemaal kunnen ze het wit van jouw hemd in één keer verpesten, waardoor ook je hele outfit meteen zijn uitstraling verliest.

De volgende tips geven je een beeld op wat je allemaal kan doen om jouw overhemden ook echt wit te houden. Als je met stijl over straat wil lopen, dan is aandacht besteden aan de details van onmiskenbaar belang. En het wit houden van jouw witte overhemd is daar één van!

Je overhemd wit houden met bleek

Bleek is het perfecte middel om overhemden hun originele witte kleur te doen behouden. Het is wel aangeraden enkel compleet witte hemden met sterk verdunde bleek te bewerken, aangezien dit middel echt alle andere kleuren volledig uitwist. Controleer dus altijd op het etiket van het overhemd of het gebruik van bleek is toegestaan.

Als je twijfelt, probeer het middel dan even uit met een kleine hoeveelheid bleek op een onopvallende plaats op het wit overhemd. Is het resultaat naar wens? Dan kan je het ongestoord gebruiken op de rest van het hemd!

Sterke wasmiddelen gebruiken om het hemd wit te houden

Vervolgens kan je natuurlijk ook gebruik maken van een sterk wasmiddel om het wit van jouw overhemd te behouden. Alweer is het hier van belang om te controleren of dit mogelijk is bij het hemd dat je wil wassen. Mix het product met water en volg altijd de aanwijzingen die op de verpakking staan. Laat het hemd gewoon een nachtje in het water liggen en de volgende dag is het weer als nieuw. Ook kan je bijvoorbeeld wat azijn toevoegen om het hemd een nog stralendere look te geven!

Laat witte overhemden drogen in de zon

Zonneschijn: het is misschien eerder uitzondering dan regel in Nederland, toch loont het de moeite ook je overhemden van het zonlicht te laten profiteren. Zodra je overhemden uit de wasmachine komen hang je ze gewoon meteen op in het zonlicht. Het resultaat? Een overhemd dat niet alleen witter is, maar ook een mooiere uitstraling heeft door het contact met de UV-straling van de zon!
HemdVoorHem kleding voor iedere man