moderne kleding voor mannen

Mini cursus: modern kleden voor de man

Creeër een moderne look met jouw overhemden

Moderne kleding uitzoeken als man is tegenwoordig een hele uitdaging. Er komen immers heel wat factoren bij kijken en je goed informeren over de laatste, modernste trends is dan ook belangrijk. Een mini-cursus over hoe je méér moet halen uit jouw moderne kleding is hier op zijn plaats, en dat is wat de volgende tips voor mannen overhemden je bieden!

De beste tips voor kleding: moderne mannen overhemden

1. Kies de juiste pasvorm

Kies eerst en vooral een overhemd dat goed zit. Getailleerde mannen overhemden zijn tegenwoordig er in trek, vooral bij slanke en/of jonge mannen. Het is echter wel belangrijk dat de knopen niet openstaan en dat je je nog genoeg kan bewegen in het hemd. Zodra de pasvorm goed zit, heb je eigenlijk al de helft van je uitstraling bereikt. Zoek dus naar een overhemd dat goed aansluit op het lichaam en toch comfort biedt!

2. Welke stof kiest je?

Ook de stof van het overhemd is belangrijk om zeker te zijn van kwaliteit en comfort. Welk materiaal kies jij? Katoen is natuurlijk de beste optie, aangezien dit materiaal goed ademt en licht is. Ook linnen is erg populair, vooral op warme dagen. Binnen die bepaalde stoffen kan je ook kiezen tussen verschillende kwaliteitsgraden, zodat jij jouw overhemd nog beter op jouw verwachtingen kan afstemmen.

3. Knopen: een belangrijk onderdeel van elk overhemd

Vroeger werden knopen vervaardigd uit parelmoer of hout, materialen die erg hard zijn en ook een klassieke uitstraling hebben. Parelmoer kan je eenvoudig herkennen aan de achterkant van de knopen. De donkere streepjes geven het een stijlvolle uitstraling!

Een overhemd beschikt doorgaans over 6 knopen, en vaak nog een aantal extra boordenknopen.. Sommige overhemden zijn echter voorzien van een extra knoop helemaal onderaan: een goede keuze als je een hemd zoekt dat extra nauw aansluit en een nog verzorgde uitstraling geeft aan jouw outfit!

4. De kraag van het overhemd verdient ook aandacht

Welke boord of kraag je kiest is tenslotte ook een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. Het antwoord is afhankelijk van of je al dan niet een strik of stropdas draagt, maar ook de vorm van jouw gezicht en zelfs de lengte van jouw nek spelen hierbij een grote rol. Een breed gezicht is bijvoorbeeld beter af met een lange boord en korte puntje, terwijl bij een smaller gezicht eerder een hoogstaande boord en gesneden puntjes de beste keuze zijn.
HemdVoorHem kleding voor iedere man