sollicitatie overhemd

Mini cursus: het ideale overhemd bij sollicitatiegesprek

Meer kans op een baan dankzij het ideale overhemd

Solliciteren: voor de één is het een fluitje van de cent, terwijl het voor de ander kan zorgen voor knikkende knieën. Een sollicitatiegesprek is soms al gedeeltelijk voor te bereiden, waardoor de ergste zenuwen vaak al wat weggenomen worden. Ook kan het dragen van nette kleding waar je jezelf comfortabel in voelt van grote waarde zijn voor een geslaagd gesprek. Waarschijnlijk wist je al wel dat de kleding die gedragen wordt bij een sollicitatie doorslaggevend kan zijn op het wel of niet krijgen van een baan. De eerste indruk is namelijk erg bepalend en ligt grotendeels aan de kleding die gedragen wordt.

Het belang van de juiste kleurkeuze

De kleurkeuze van een overhemd draagt bij aan het wel of niet bereiken van een geslaagde sollicitatie. Onderzoek toont namelijk aan dat sommige kleuren positieve emoties bij anderen opwekken, terwijl er ook kleuren zijn die juist negatieve emoties kunnen opwekken. Dat laatste is natuurlijk juist net wat je niet wil bereiken tijdens een sollicitatiegesprek. Een overhemd in de kleur rood kan tijdens een sollicitatie het beste vermeden worden, omdat het opdringerig en agressief kan overkomen. Bij de kleur geel is bewezen dat mensen sneller hun geduld verliezen, wanneer deze kleur in een ruimte aanwezig is. Kleuren die het wel goed doen tijdens een sollicitatiegesprek zijn bijvoorbeeld de kleuren wit en roze. Een witte blouse is gemakkelijk te combineren en zal zorgen voor een frisse en pure uitstraling. De kleur roze kan juist een kalmerend effect bereiken.

Kreuk- en vlekvrij met een subtiel motief

Een hemd in een effen kleur of met een subtiel motiefje, zoals bijvoorbeeld een stippel-motief, is een prima optie om te dragen naar een sollicitatiegesprek. Houd er wel rekening mee dat het motiefje subtiel blijft en je geen overhemd draagt met bijvoorbeeld een Hawaï-motief of een ander opvallend ontwerp. Wanneer je kiest voor een subtiel hemd in de juiste kleur en er daarnaast voor zorgt dat het overhemd kreuk- en vlekvrij is, heb je al meteen een positieve eerste indruk gemaakt en kan ook het verloop van de sollicitatie zo voorspoedig mogelijk verlopen. Bereid een gesprek ook altijd goed voor, een potentiële werkgever vindt dit erg belangrijk. Bekijk al onze overhemden voor jouw ideale sollicitatie!
HemdVoorHem kleding voor iedere man