Mannen mode winter 2019

Kleuren en trends voor mannen najaar/winter 2019

De herfst komt er weer aan, en dat betekent dat je de ganse garderobe mag vervangen! Nee, gelukkig niet, want de basiskleuren voor heren zijn tijdloos. De accentkleuren zijn iets spannender, maar die kan  je gemakkelijk in je outfit verwerken met behulp van accessoires: een stropdas in een trendkleur is een kleine investering. De man heeft het maar gemakkelijk.

De basiskleuren

De basiskleuren zijn zwart, grijs, en offwhite. Simpel, tijdloos, en, eerlijk gezegd, een beetje saai. Dit najaar en winter 2019 draag je dus het best een kostuum in antraciet, lichtgrijs, of donkerblauw. Het overhemd mag in wit, offwhite, of richting beige gaan. Je mag het ook omdraaien, als je toevallig een wit pak hebt hangen; al past dit minder goed bij het seizoen.

De accentkleuren

De accentkleuren zijn iets spannender: geel, groen en rood, in verschillende tinten. Allemaal met een aardse ondertoon. Meer sprekende kleuren dus, en de pasteltinten lijken verleden tijd. Daar zijn tal van mogelijkheden voor jouw accessoires.

Kleur van het jaar

De kleur van het najaar 2018 en winter 2019 is violet. Vandaag de dag niet een erg mannelijke kleur, hoewel het vroeger meer door mannen dan vrouwen werd gedragen.

De trends

De trends in herenmode wijken iets af van het klassiek mannelijke. Het mannelijke wordt zelfs een beetje uitgedaagd. We gaan rondere pasvormen zien, die veel beter aansluit op het lichaam. Daarbij is de uitstraling belangrijker dan comfort. Er wordt gekozen voor meer verfijnde, soepele materialen, die de vorm van het lichaam volgen. Dit moet de technologische ontwikkeling volgen, die ons steeds beter gaat aanvoelen, en gaat meewerken.

De kledingstukken

De coltrui is hiervoor het ideale kledingstuk. Niet alleen het signatuur van Steve Jobs, symbool van de technologische sector, maar ook functioneel, meevoelend, en comfortabel. Vorig jaar won de coltrui al aan populariteit, en deze trend zal doorzetten. Zoals gezegd, wordt ook de formaliteit uitgedaagd. Informele kleding wordt dus belangrijker. Denk hierbij aan het wollen jack (met een gevoerde kraag) en de gewatteerde jas. Maar ook de slogan-T-shirts komen terug. Gelukkig hoeft de man niet te voldoen aan trends, want hij heeft een geheim wapen: het overhemd, dat tijdloos is, en bij iedere gelegenheid gepast is.
HemdVoorHem kleding voor iedere man