Luxe overhemden voor hem

Luxe overhemden; de verschillen met normale shirts

De verschillen tussen luxe overhemden en goedkope overhemden

Er is steeds meer interesse voor kledingambacht. De liefde voor kwaliteit, stoffen en productie is wedergeboren en daarmee is de aandacht voor premium overhemden enorm toegenomen en zwakt de aandacht voor goedkope overhemden af. Dit artikel gaat in op hoe je premium overhemden kan herkennen en waarin kwaliteitsoverhemden zich onderscheiden van goedkope overhemden.
Als je een overhemd goed bekijkt, zie je al heel gauw aan de kleinste details of het kledingstuk van kwaliteit is of niet. 
Je kan het herkennen aan:
  • Matching van patronen
  • Stitching
  • Kraag
  • Knopen
 

Matchen van patronen

Een premium overhemd kan je herkennen aan het feit dat de patronen / de print van het overhemd één geheel vormt. Dit houdt in dat het patroon vloeiend moet overlopen bij de mouwen, de rugpas en van de schouders naar de mouwen. Een vloeiend verloop van het patroon vergt vakmanschap, zorgvuldigheid en volledige aandacht. Bij goedkope overhemden loopt het patroon van de stoffen vaak niet helemaal goed door. Op het eerste gezicht valt dit niet meteen op, maar wanneer je weet waarop je moet letten, zijn het toch wel grote details.

Stitching

De naaddichtheid van een overhemd is een goede indicatie voor de kwaliteit ervan. Hoe meer steken een naad heeft, hoe beter. Een hoge dichtheid steken leidt tot een elegante en een professionele uitstraling. Bovendien gaat een overhemd met een hogere naaddichtheid langer mee. Niet alleen herken je het verschil tussen premium overhemden en goedkope overhemden aan de naaddichtheid. Een belangrijke factor voor echte kwaliteit en vakmanschap betreft de stitching van de kraag en het manchet. De stitching moet bij deze twee hetzelfde zijn. Is dat niet het geval? Grote kans dat je met een goedkoop overhemd in uw handen staat.

De kraag en de knopen

Een goedkoop overhemd heeft vaak een slappe boord welke ook heel makkelijk verschuift. De kans op kreukels en rimpels in de kraag is daardoor groter. Wanneer je voor een premium overhemd kiest, dan kies je voor een kraag met sterke boordbaleinen. Bij een premium overhemd kunnen de boordbaleinen bij een wasbeurt uit het overhemd verwijderd worden. Op deze manier gaan de boordbaleinen zo lang mogelijk mee.

De knopen voor een overhemd vormen kleine details, maar ze maken het verschil tussen een premium overhemd en een goedkoop overhemd. Een bekende vuistregel bij kwaliteitsoverhemden is dat er gebruik wordt gemaakt van parelmoerknopen. Deze knopen zijn te herkennen aan de donkere streepjes op de achterkant van de knopen. Parelmoerknopen voelen altijd koud aan en zijn gemaakt van heel hard materiaal.
Ben je op zoek naar premium overhemden? Bekijk ons assortiment aan kwaliteitskleding van premium merken zoals Cavallaro, Profuomo en Eterna 1863 en verrijk jouw garderobe met de mooist kledingstukken.

HemdVoorHem kleding voor iedere man