Thermokleding voor hem

Koud hè?

Het Nederlandse klimaat

Dat wij niet in een zonnig en tropisch klimaat wonen was al lang duidelijk, maar de Siberische temperaturen van deze dagen zijn zelfs voor Nederland wel een uitzondering. Het is ook echt een moment waarop we erachter komen wat nu wel warm is om te dragen en wat niet. Bij warme kleding denken we eigenlijk meteen aan dikke truien, sjaals en wollen sokken. Toch is het opvallend dat een paar dunne, goed gekozen laagjes over elkaar vaak veel warmer zijn dan die ene hele dikke trui waarin je je amper kan bewegen en waarbij je het bij binnenkomst opeens toch wel heel warm hebt.

Een tweede huid

Thermo ondergoed is altijd een goede basis als het koud is. Het staat bij de meeste mensen dan ook niet voor niets bekend als ski-ondergoed. Thermo ondergoed is dun, elastisch en ziet er helemaal niet warm uit. Het zit als een tweede huid om je heen en juist daar zit de kracht. Het zorgt ervoor dat jouw eigen warmte bij je blijft in plaats van dat jouw warmte gebruikt wordt om die dikke trui op te warmen. Het thermo shirt van Falke is heerlijk dun, heeft geen hinderlijke naden die prikken of kriebelen en je voelt eigenlijk niet eens dat je het aan hebt. Door het technisch slimme materiaal blijft jouw warmte binnen en de kou buiten. Toch heb je het er nooit te warm in. Op het moment dat je meer warmte opwekt door te gaan bewegen, wordt het overschot afgevoerd en datzelfde gebeurt met transpiratie. Het shirt raakt niet doorweekt maar droogt eigenlijk meteen weer op zodat je niet afkoelt omdat je natte kleding draagt. Ook de thermo broeken werken op zo'n zelfde manier. Het ontwerp is dusdanig dat je niet voelt dat je een extra broek aan hebt want het plakt niet aan de stof die eroverheen gedragen wordt en het zit zo mooi aangesloten dat je nergens last van hebt. Alleen gemak. Want ook je benen, billen en onderrug blijven zo goed op temperatuur zodat je spieren niet teveel afkoelen met alle vervelende gevolgen van dien.

Warme investering

Toegegeven, het thermo ondergoed van Falke is zeker niet goedkoop. Toch is het een investering die zich terugbetaalt. Het comfort en de warmte is belangrijk, maar ook dat deze thermo kleding bij intensief en veelvuldig gebruik jarenlang mooi blijft. Het draagt ook zo lekker dat het zonde is om alleen tijdens de wintersport te gebruiken. Ook tijdens koude dagen hier is dat extra laagje fijn. Ook veel motorrijders kennen de voordelen van een dun laagje thermo kleding onder het motorpak, zomer en winter door. Of je nu buiten werkt of sport, juist thermo kleding is een praktische basis voor je outfit. Het houdt je heerlijk op temperatuur zonder dat je er last van hebt. Geniet van de winterse dagen zonder dat je het koud hebt.
HemdVoorHem kleding voor iedere man