Kleding voor mannen

Kleedt je stijlvol zonder laagjes te gebruiken

Is het buiten te warm om laagjes over elkaar te dragen? Helaas, dan kan je niet langer gebruik maken van het geheime wapen voor de stijlvolle outfit. Of toch niet? Met onderstaande tips zie je er toch goed uit, ook wanneer je geen jasjes, lange pantalons en stropdassen gebruikt (want daar is het te warm voor).

Pasvorm is nu nog belangrijker

Wanneer je geen laagjes over elkaar draagt is pasvorm nog belangrijker dan normaal. Welk shirt je ook draagt: het ziet er goed uit zolang het maar goed past. De juiste pasvorm zorgt ervoor dat je postuur goed uitkomt, ook als je je strandlichaam nog niet had voorbereid. Het klinkt zo simpel, maar zoveel mannen kiezen uit gemakzucht voor een maatje extra. Vermijd deze valkuil, en koop kleding die goed past. En vooral wanneer je alleen dit ene shirt draagt is het nog duidelijker wanneer de pasvorm niet klopt. Een perfect go-to shirt voor in de zomer is een casual button-down shirt, het liefst met korte mouwen (of opgerold). Werkt op iedere barbecue en ieder tentfeest. Neem een getailleerd shirt, dat goed om je middel valt. Vermijd vierkante pasvormen. Als je graag een slim-fit of extra slim-fit wilt proberen, is dit het moment. Hetzelfde geldt voor je korte broeken. Kies voor lichte, nette broeken die boven je knie vallen. Korte broeken die voorbij je knie vallen zijn niet echt ‘kort’, nietwaar? Net als pasvorm, zijn accessoires belangrijker dan ooit wanneer je maar één laag draagt. De juiste zonnebril kan het verschil maken, net als een mooi horloge.

Wees creatief met basics

Gebruik tijdloze kledingstukken in zomerse kleuren, en kies zo nu en dan eens voor iets gewaagders. Je kan bijvoorbeeld eens ander materiaal proberen, zoals vederlicht linnen. Draag een wit, linnen shirt met een witte chino, en je stapt zo op het vliegtuig naar Ecuador. Gebruik stevige kleuren en patronen om de eentonige herfst- en winterlook te doorbreken. In de zomer kunnen we ons wat kleur veroorloven, en als de zon flink schijnt kan je dessins hebben die je normaal niet eens zou overwegen. De zomeroverhemden van 2018 hebben bijvoorbeeld grote, krachtige patronen in helderblauw. Een witte chino eronder, en je hebt een opvallende, maar tijdloze uitstraling.
HemdVoorHem kleding voor iedere man