Accessoires voor mannen

Kies je accessoires met zorg: riem en schoenen in dezelfde kleur

Kies de juiste accessoires

Je hebt een prachtig kostuum dat je graag draagt. Maar minstens zo belangrijk als het kostuum zijn de accessoires die je erbij draagt. Wanneer je deze niet afstemt, kan het zijn dat je mooie pak alle stijl verliest. De juiste accessoires kunnen een outfit maken of breken. Welke accessoires draagt de man? Geen paniek: je hoeft geen handtas aan te schaffen. Een mooie herenriem en de juiste schoenen versterken je stijlvolle kostuum. Maar hoe kies je de juiste accessoires?

Wat is de juiste herenriem?

Het kiezen van een goede riem is niet moeilijk. De regel geldt dat bij een net kostuum een dunne riem hoort, het liefst in kalfsleer. De gesp valt hoe dan ook op, dus een kleine, verfijnde gesp heeft de voorkeur. Wanneer je een spijkerbroek draagt of wat informeel gekleed gaat, kan je kiezen voor een grovere riem, met een bredere band en grotere gesp. Let erop dat de stijl van de riem aansluit bij de rest van je outfit. Bij een geslepen, modieus kostuum hoort geen cowboygesp.

Stem de kleur van je riem op je schoenen af

Maar welke schoen kies je? Onder een kostuum horen leren of suède schoenen. Te lichte schoenen vragen om aandacht, en dit wordt daarom niet als formeel gezien. Schoenen in donkere kleuren ogen altijd het netst. Kies daarom liever voor een donkere, onopvallende schoen. Tenzij je natuurlijk een statement wilt maken. De belangrijkste vuistregel in de keuze van accessoires is het afstemmen van de kleur van de riem en schoenen. Bij een donkerbruine schoen hoort eigenlijk een donkerbruine herenriem. Het is belangrijk dat de tinten van schoen en riem zoveel mogelijk overeenkomen. Het liefst zijn beiden van leer en in dezelfde stijl. De gesp van de herenriem dient de uitstraling van de schoen en de hele outfit te versterken. Bij een getailleerd kostuum kan je bijvoorbeeld een nog dunnere riem dragen, en bij een recht gesneden pak kan je een vierkante gesp kiezen.
HemdVoorHem kleding voor iedere man