Overhemden en een pak

Kies de juiste kleur kostuum met deze tips

Bij je overhemden hoort natuurlijk een goed kostuum. Ieder schilderij heeft immers een mooie lijst nodig. Maar hoe kies je de juiste kleur pak? Daarvoor moet je een paar simpele vuistregels in gedachten houden. Met de volgende tips kies je altijd de juiste kleuren.


Het kleur pak moet bij je haarkleur passen

Kies altijd een kleur pak dat past bij je haarkleur. Dit is de belangrijkste regel. Heb je lichtblond haar? Dan hoef je niet plots enkel nog gele en kaki kostuums te dragen. Het sleutelwoord is licht. De tint van je haar moet de leidraad zijn voor de kleur pakken die je draagt. Wanneer je lichte pakken draagt, omlijst je je gezicht op de juiste manier. Donkerbruin haar werkt met donkerblauwe, donkergrijze en donkerbruine kostuums.

Werk van basiskleur naar extravagant

Ga je je eerste kostuum kopen? Begin bij de basiskleuren, en ga later naar de extravagante kleuren. Heb je al een paar pakken? Geweldig. Dan kan je volgende kostuum een opvallender kleur of patroon hebben. Hetzelfde geldt voor overhemden. Door met de basis te beginnen, heb je meer combinatiemogelijkheden, en dus meer outfits. Een donkerblauw kostuum is zo veelzijdig, dat je met één of twee kostuums al tientallen combinaties kan maken.

Bepaal wat de basiskleur is

Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer het kostuum een ruit heeft, of wanneer je overhemd een dunne streep heeft. Bepaal wat de basiskleur is, en redeneer vanaf daar verder. Je hoeft geen rekening te houden met de details in de stof, zoals een krijtstreep. Een grijs pas staat goed met een lichtblauw overhemd, ook als er een paarse draad in het patroon zit. Maak het dus niet te ingewikkeld.

Over het algemeen geldt: hoe simpeler en veelzijdiger de kleuren in je garderobe, hoe gemakkelijker je er goed uit ziet. Sommige merken zijn zelfs gespecialiseerd in dit concept. Zij bieden enkel kleuren in hun collectie die allemaal met elkaar combineren. Profuomo doet dit bijvoorbeeld erg goed. Wanneer je je beperkt tot basiskleuren, die allemaal goed met elkaar combineren, kan je geen missers maken. Je hoeft het niet te overdenken; je hoeft het enkel aan te trekken.
HemdVoorHem kleding voor iedere man